Overnatninger og oplevelser i naturen på Sydfyn hitter

Som en del af UNESCO Global Geopark er Det Sydfynske Øhav et rent slaraffenland, når det kommer til camping og udeliv. Her får du outdoor-guiden til en forunderlig sommer på Sydfyn.

 

ANNONCE

FORSIDE - Østfyn

Sydfyn er et mekka, når det kommer til naturperler. Den helt unikke natur, som blev skabt under sidste istid, betyder blandt andet, at Det Sydfynske Øhav i foråret 2024 fik en titel som UNESCO Global Geopark.

Området byder derfor på skønne vandreruter som Sydhavsruten og et væld af overnatningsmuligheder tæt på og i pagt med naturen. Derudover inviterer vandet i øhavet på intet mindre end en overflod af gode muligheder for at sejle kajak, dykke, surfe samt bade og mange aktiviteter på og langs vandet.

Havet omkring Sydfyn betyder derudover, at antallet af solskinstimer i gennemsnit er højere her end i resten af landet. Foråret kommer derfor også tidligere til Sydfyn end til resten af landet. Der er derfor rigtig mulighed for at komme på opdagelse eller få nogle afslappende timer i naturen på Sydfyn.

 

Overnatninger ude hitter

Gennem de senere år er der kommet øget fokus på alternative overnatninger ude. Særligt glamping, der er en sammentrækning af ”camping” og ”glamourøs” har vundet meget frem. Det samme er autocamperturisme. Hos CAMPERudlejning Sydfyn kan du afprøve camperedrømme og køre ud i det sydfynske sommerland i en autocamper.

På Sydfyn er opfindsomheden stor og mulighederne er mange, når det kommer til overnatning i pagt med naturen. Her finder alt fra all inclusive ophold i trætophytte hos Slower Place ved Kværndrup, heste- og prærievognsudlejning i Skårup, glamping i tipi eller overnatning i hilltop hytte hos Villa Skovly ved Lundeborg og meget andet.

Derudover byder Sydfyn på en stribe af gode campingpladser, og i mange tilfælde med rigtig god adgang til vandet. Flere steder samarbejder man med lokale aktører om oplevelser i naturen. På Rantzausminde Camping kan du eks. opleve, hvad den sydfynske vildmark tilbyder af kulinariske herligheder, når Lifeplan Kajak & Friluftsliv laver en uovertruffen omgang vildmarksmad med ingredienser fra Det Sydfynske Øhav.

 

Kajak, vildmarksmad og båludstyr på Sydfyn


Selvom Sydfyn bugner af gode overnatningssteder, er Øhavets fineste aktiv trods alt vandet, og hvad er bedre end at kombinere de to? For sejlere ligger der indtil flere gode havne med mulighed for at overnatte ude.

Fra Skarø Havn er der således blot et par minutters gang til Skarø Teltplads, hvor du også kan nyde den lokale Skarø Is, mens aftensolen rødmer i bølgernes toppe. På det nordlige Langeland er der opstillet to 4-personers sheltere på nordmolen på Lohals Havn. Her kan begge sheltere benyttes for den nette sum af 75 kr., og blot et stenkast derfra ligger der tre skove, hvor du kan telte frit.

Her kan du med fordel lægge vejen forbi Bonfire på Abildvej i det østlige Svendborg. Her kan du forsyne dig med alt det nødvendige udstyr til vildmarks- eller bålmad hos  Svendborg helt egen producent af båludstyr.

På Øhavets Smakke- og Naturcenter på Strynø, kan du både leje telt, smakker og SUP-borads. Er du mere til kajak, er der opstillet kajakomater i både Ristinge og Rudkøbing Havn på Langeland samt én på Frederiksø i Svendborg, hvor du kan leje kajakker.

 

Se flere billeder

 

5 ting oplevelser i naturen på Sydfyn

  1. De vilde heste på Sydlangeland
  2. Øhop i Det Sydfynske Øhav
  3. Øhavsstien på Sydfyn, Tåsinge, Langeland og Ærø
  4. Svanninge Bakker
  5. Oehlenschlägers Bøg, Langeland

 

 

 

Sheltere på Sydfyn

På bookenshelter.dk finder du en lang række private og offentlige sheltere på Sydfyn. Enkelte sheltere er til fri afbenyttelse, men som udgangspunkt skal du regne, at det er nødvendigt at booke, da en del af dem også kræver betaling. Det er dog ofte blot et mindre, beløb, der er tale om.

Det er naturskolen Trente Mølle i Faaborg, der driver bookenshelter.dk. Besøg Bookenshelter her:

bookenshelter.dk

 

 

Campingpladser på Sydfyn

Feriepark Langeland, Emmerbølle Strand Camping, Langeland

Rudkøbing Camping, Langeland

Feriepark Langeland, Ristinge Camping, Langeland

Ærøskøbing Camping, Ærø

Søby Camping Ærø, Ærø

Rantzausminde Camping, Svendborg

Knarreborg Mølle Camping, Svendborg

DCU-Camping Åbyskov Strand, Svendborg

Syltemae Camping, Svendborg

Lundeborg Ny Camping ApS, Svendborg

Lundeborg Strand-Camping, Svendborg

First Camp Bøsøre Strand – Fyn, Svendborg

Thurø Strand Camping, Thurø

Møllegaardens Strand Camping Thurø, Thurø

Tåsinge Camping, Tåsinge

Carlsberg Camping | CityCamp Svendborg, Tåsinge

Svendborg Sund Camping, Tåsinge

 

 

Autocamperpladser

Søby Havn

Marstal Havn

Svendborg autocamperplads

Fjellebroen Havn

Rudkøbing Havn

 

Camperudlejning

CAMPERudlejning Sydfyn

 

 

Skove med fri teltning

Rødme Svinehaver, Svendborg

Lille Rise Skov, Ærø

Lunden, Sydlangeland

Mørkholm Skov, Nordlangeland

Øster Stigtehave, Nordlangeland

Bræmlevænge, Nordlangeland

 

 

 

Alternative overnatninger ude:

Villa Skovly

Slower Place

Sydfyns Heste- og Prærievognsudlejning

Skarø Teltplads

Degnehaven

 

Autocamperpladser:

Søby Havn

Marstal Havn

Svendborg autocamperplads

Fjellebroen Havn

Rudkøbing Havn

 

Camperudlejning:

CAMPERudlejning Sydfyn

 

 

Alternative overnatninger ude:

Villa Skovly

Slower Place

Sydfyns Heste- og Prærievognsudlejning

Skarø Teltplads

 

Oplevelser:

Lifeplan Kajak & Friluftsliv

Øhavets Smakke- og Naturcenter

Kajakomat

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment