Populært Svendborg-medie genopstår i nyt format

Sydfyn får et nyt og helt lokalt forankret netmedie – svendborgtidende.dk

 

De fleste svendborgensere husker mediet mitsvendborg.dk som i godt og vel 10 år satte sit præg på Svendborg og Sydfyn med de gode og positive historier. Idémanden bag mitsvendborg.dk, Christian Dan Jensen, vender nu tilbage med online-mediet svendborgtidende.dk, som et nyt frisk pust i det Sydfynske mediebillede.
– Vi insisterer på at tale Sydfyn op. At holde fokus på det sunde bindeled for de gode Sydfynske historier, hvor det ligger helt naturligt med den gode tone og det kvalitative indhold som både kvalificer os alle i vores viden om Svendborg og binder os sammen, fortæller Christian Dan Jensen som ansvarshavende redaktør for det nye netmedie.

 

Fra stålindustri til oplevelsesøkonomi
Der er masser af gode historier ikke mindst fra erhvervslivet som ifølge Christian Dan Jensen fortjener bredere mediedækning. svendborgtidende.dk bliver derfor også erhvervslivets formidlingspartner med den gode fortælling om bevægelserne i det Sydfynske erhvervsliv.
– Vi genopliver det gamle udgangspunkt for mitsvendborg.dk med fokus på den gode historie – for dem er der heldigvis mange af. Erhvervslivets historier når selvsagt bredere ud, når den findes i spalterne sammen med kulturlivet, foreningslivet, by- og landlivet og de mange andre unikke fortællinger fra lokalområdet. Kort fortalt stiller vi spalteplads til rådighed for de gode historier fra hele vores erhvervsliv – fra stålindustri til oplevelsesøkonomi – som skaber vækst og muligheder for nye som gamle svendborgensere, lyder det fra redaktøren.

– Erhvervslivet er vilde med LinkedIn og kulturlivet elsker Facebook. Nogen elsker YouTube og en hel masse andre Instagram. Vores opgave bliver at binde sløjfen om det hele, så uanset hvilke formater man foretrækker, så vil svendborgtidende.dk udgøre bindeleddet.

 

Lokalt mediesamarbejde
Det nye medie dækker hele Svendborg Kommune og øerne i et nyt online-format som bygger på lokale mediesamarbejder.
– Vores område har nogle rigtig gode lokalaviser og magasiner som rent faktisk dækker det meste af Svendborg og Sydfyn – men de er ikke online. Derfor har vi lavet et lokalt samarbejde om at samle det hele på svendborgtidende.dk, hvor læserne kan tilgå lokale nyheder og dele dem direkte fra siden på de sociale medier, forklarer Christian Dan Jensen og tilføjer at det samtidig giver rigtig gode muligheder for online annoncering.
– Vi er alle på nettet på alle mulige tidspunkter, så de gode og aktuelle tilbud skal være nemt tilgængelige og kunne tilgås med link til annoncørens egen hjemmeside. Og det skal være til konkurrencedygtige priser så også de små virksomheder, foreninger og kulturlivet kan være med, lyder det fra Christian Dan Jensen.

 

Det er selskabet Sydfyns Media ApS. som står bag svendborgtidende.dk med ejerkredsen Jørgen Lundsgaard, Poul Hegelund Pedersen og Christian Dan Jensen. Selskabet ejer også den grafiske virksomhed Harbograf der i dag udgiver de to husstandsomdelte magasiner på Thurø og Tåsinge: THURINEREN og TØSINGEN.