Nyt køkken til forsamlingshuset

Med en donation på 200.000 kroner fra Fynske Bank kan Bjerreby Forsamlingshus gå i gang med en længe tiltrængt opdatering af husets køkken.
1

AF MARTIN RAMSGAARD

 

Køkkenet har været en vigtig del af Bjerreby Forsamlingshus, siden det blev bygget i 1912. Kogekoner har gennem tiden sørget for maden til dåb, konfirmationer, bryllupper og begravelser gennem årene, men i 2008 stoppede den sidste professionelle kogekone. Og ja, det var dengang det hed kogekone og ikke kogeperson. Selvom køkkenet jævnligt er blevet renoveret og opgraderet, kan køkkenet slet ikke følge med til de krav, der er til et professionelt køkken i 2024.

 

– Vi får nok ikke en kogekone igen, men vi vil jo kunne hyre professionelle ind til at lave maden i forsamlingshuset i stedet for at få det udefra, fortæller bestyrelsesmedlem i forsamlingshusets forening, Randi Eriksen.

 

Årsagen til, at byggeriet nu kan gå i gang, er Fonden for Fynske Bank, der har doneret 200.000 kroner til projektet. Henrik Bo Jensen, der er konsulent i banken, er mødt op med den obligatoriske kæmpecheck, som det sig hør og bør.

– Fynske Bank har haft et usædvanligt godt år sidste år, og eftersom fonden ejer en fjerdedel af banken, har vi rigtigt mange penge at dele ud af, fortæller han.

 

Fynske Bank har sine rødder i det sydfynske, og Henrik Bo Jensen lægger ikke skjul på, at fondens donationer gerne skulle give flere kunder. Et nyt køkken til Bjerreby Forsamlingshus er netop sådan nogle projekter, som fonden gerne vil støtte for at opnå det. Derudover har Halbergs Familiefond givet 100.000 og C.C. Jensen 10.000. Desuden har en række private donorer givet mindre beløb til projektet.

 

 

 

Nedrivning til august
Opbygningen af det nye køkken overlades til professionelle, men nedrivningen står bestyrelsen selv for med hjælp fra frivillige.

 

– Der er omkring 40 kvadratmeter gulv, der skal brækkes op, og så er der kloakering og vandrør, der skal skiftes. Det meste er fra da forsamlingshuset blev bygget, så vi ved ikke helt, hvad vi møder når vi først går i gang, fortæller kasserer Carls Nielsen.

 

– Vi har kigget i kalenderen, og starter den 5. august. Vi har fået et par frivillige til at hjælpe, men hvis andre har lyst, skal de være velkomne, supplerer formanden Jens Anders Eriksen.

 

Når køkkenet er brækket ned, skal der lægges nyt gulv, rør og kloak, ligesom der skal laves et særskilt rum til service. Bestyrelsen håber at være færdige i løbet af efteråret, så der kan spilles dilettant som sædvanlig hen over vinteren.

 

– Vi har komfur, ovn, emhætte og opvaskemaskine, som skal genbruges. Men det skal jo ind og stå i selve forsamlingshusets sal, så vi har jo lidt travlt, slutter Randi Eriksen.

 

Den dag Henrik Bo Jensen er forbi med kæmpechecken, har Randi og Jens Anders Eriksen har deres børnebørn med til overrækkelsen. De glæder sig over, at forsamlingshuset nu bliver opgraderet og gjort klar til de næste generationer i Bjerreby.

 

Hvis man har lyst til at støtte projektet, kan man sætte et beløb ind via Netbank på foreningens konto i Nordea.  Reg.nr.  2680  kontonr. 8474636950. Pengene kan også overføres via Mobile Pay på 87924.

 

 

Læs også: Nyt køkken i Bjerreby Forsamlingshus

 

Fotos: Martin Ramsgaard

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment