Svendborg-bygget solcelletrailer solgt til Energifællesskab Avedøre

Lokale virksomheder går sammen om at levere solcelletrailer på 3,6 kWh til Energifællesskab Avedøre
Solcelletrailer 1 Energifællesskab Avedøre 2024

Sidste efterår kunne GO2Green tage sin nybyggede solcelletrailer i brug. Bygningen af traileren blev muliggjort ved hjælp af gode venners hjælp. SEAF donerede f.eks. 50.000 kroner. C.C.Jensen A/S´s Serviceafdeling på Abildvej var med til at udvikle rammer og glideskinner til solcellepanelerne. Risbjerg Installation & Service A/S leverede solcellepaneler, inverter og batteri. N. Kjær Bilcentret A/S var leverandør af traileren.

Endelig var energiteknologstuderende Christian Westphalen fra UCL Lillebælt, bygmester af solcelletraileren, idet han i foråret 2023 var i virksomhedspraktik i GO2Green i tre måneder.

 

Når andre får viden om og øje på ens projekter
Via et energifællesskabsprojekt, hvor Erik Christiansen, EBO Consult A/S, er rådgiver for GO2Green, kom det ham for øre, at man havde bygget en solcelletrailer. Da han så efterfølgelse så traileren i brug, blev han så begejstret, at han fik Energifællesskab Avedøre til at lægge en trailerordre i Svendborg.

Det blev vi selvfølgelig glade for og stolte over i GO2Green. Denne gang er solcelletrailer version 2 også bygget ved hjælp af flere gengangere fra eget prototypeprojekt sidste efterår.

 

BILA A/S på Finlandsvej i Svendborg har bygget rammerne til solcellepanelerne efter anbefaling og henvisning fra C.C.Jensen A/S. Risbjerg Installation & Service A/S har igen leveret og monteret solcellepaneler, inverter og batteri, og endelig har N. Kjær Bilcentret A/S igen været leverandør af en trailer.

 

Fakta om solcelletraileren
Der er monteret ni solcellepaneler på traileren á 400 W som til sammen kan genere 3,6 kWh.

 

Panelerne er monteret i rammer á 3 stk. som forskydes, så de overlapper hinanden under transport af traileren.

 

I løbet af en almindelig sommerdag, vil traileren kunne levere mellem 13 kWh og 15kWh, afhængigt af skydækket. Ydelsen er baseret på solskinstimer i 2022.

 

Trailerens batteri er på 5 kWh. Da man ikke aflader et batteri 100%, så vil der være en udnyttelse på ca. 4 kWh som backup.

 

Da to fadølsanlæg har et forbrug på ca. 1 kWh samlet, så vil solcelletraileren kunne levere strøm til anlæggene i 13-15 timer.

 

På siden af traileren er der monteret et par 230v CEE-stik, så bl.a. de føromtalte fadølsanlæg kan blive tilsluttet.

 

Hvornår skal solcelletraileren afleveres?
Solcelletraileren afhentes af Energifællesskab Avedøre v. Erik Christiansen, torsdag den 2.maj kl. 11.00 hos Risbjerg Installation & Service A/S, Rytterhaven 8, Svendborg

 

 

Yderligere oplysninger kan fås hos projektleder Niels Christian Nielsen, GO2Green, tlf. 20 47 96 38

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment