Stort amatør cykelløb lukker rundkørsel i Thurøkrydset

Svendborg Kommune støtter Gran Fondo Svendborg i weekenden 8.-9. juni, der påvirker trafikken til og fra Thurø – og EU-valget
Skærmbillede 2024-05-28 kl. 10.00.03

AF ERIK JØRGENSEN, redaktør THURINEREN

 

Thurinske trafikanter skal væbne sig med tålmodighed og trække i nødbremsen, når rundkørslen i Thurøkrydset på den anden side af dæmningen bliver et vigtigt omdrejningspunkt for det store cykelløb Gran Fondo Svendborg i weekenden 8.-9. juni.

– Gran Fondo Svendborg skal være mere end “bare” et cykelarrangement. Vi håber med dette at kunne præstere en Cykelfest, hvor vi vil fejre alle jer Cykelentusiaster, hvad enten I cykler for at vinde, cykler som motionist, hvor det “bare” gælder om at være med, eller I “bare” vil ud at cykle en tur med gode venner og kammerater. Gran Fondo Svendborg favner det hele”, lyder det fra arrangøren, Dansk Cykle Union.

Svendborg Kommune støtter arrangementet sammen med Destination Fyn, Sport Event Denmark og Cykling Odense. Og selv om der lægges op til, at det skal være en fest på to hjul, så gør kommunen det klart, at der kan opstå trafikale udfordringer for de lokale langs ruterne.

– Løbet kan betyde ændrede trafikforhold – også i relation til valget til Europa-Parlamentet, lyder det således.

Ja, danskerne skal jo til de europæiske stemmeurner søndag 9. juni. Bare lige en påmindelse…

Gran Fondo er et amatørcykelløb for både nye og erfarne cykelryttere, og hvis der også skulle være nogle ambitiøse cykelatleter i feltet, og det er der jo, så har de chancen for at kvalificere sig til UCI GRAN FONDO WORLD CHAMPIONSHIPS 2024 finalen, som køres senere på året i Ålborg fra 28. august til 1. september.

Foruden rød/hvide cykelryttere forventes deltagere fra Skandinavien, Tyskland, Belgien og Holland at sætte kompasset i retning mod de sydfynske landeveje.

 

Ruter og sikkerhed
Organisationen bag UCI World Series Gran Fondo Svendborg lægger stor vægt på sikkerheden. Det sker i et tæt samarbejde med politi og kommuner, hvor løbet kører igennem.

Der afvikles to løb – enkeltstart på 23,2 km og to linjeløb på henholdsvis 157,5 km og 77,3 km.

Trafikale udfordringer

Det vil i hele perioden være muligt at komme til og fra Thurø, men trafikanter må indstille sig på kø og lang ventetid. Gran Fondo anbefaler, at trafikanter undgår at krydse ruten, mens cykelløbet er i gang. Det er muligt at passere de afspærrede veje til fods eller på cykel.

 

Lørdag den 8. juni kl. 09:15-13:00: Trafikanter skal køre ad Linkenkærsvej/Hestehavevej, og de skal forvente kø, når de skal krydse cykelruten i rundkørslen. Rundkørslen bliver reguleret af Politihjemmeværnet, som kun lukker én bil igennem ad gangen, når der ikke kommer cykelryttere. Rytterne cykler mod øst og kommer retur mod vest. Der vil altså komme ryttere i begge retninger.

Ruten lørdag 8.juni

 

Søndag den 9. juni kl. 11:30-kl.17:00: Trafikanter skal køre ad Skårupøre Strandvej. Rundkørslen reguleres af Politihjemmeværnet, og trafikanter må forvente lidt ventetid og kø samt en omkørsel, hvis destinationen er Svendborg.

Ruten søndag 9.juni

 

Hvem kan deltage:

Alle cykel entusiaster er inviteret til Gran Fondo Svendborg. Der kræves hverken licens eller medlemskab af en cykelklub.

Løbet er således åbent for alle. Tilmelding senest mandag 3. juni.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment