Natur og nyt liv på Carlsberg Camping

AF KIM BASSE
Flytningen fra parcelhuset i Vindeby til ejerboligen på Carlsberg Camping er knapt overstået for Kasper og Camilla Grevelund og deres to børn Nora og Adam på 12 og 9 år. Foran dem ligger et stort arbejde for at gøre pladsen klar til den nye sæson.
– Det er en god beslutning, som vi også har kunnet involvere børnene i, siger Camilla Grevelund, inden Hendes mand, Kasper, grinende supplerer:
– Ja, det startede lidt som en joke. Jeg får indimellem nogle skøre ideer, og så starter jeg det altid, som en joke, som alligevel har lidt betydning. Og så testede jeg den med campingpladsen på dig, siger han.
Nytænkning er en nødvendighed
Fra Kasper Grevelund serverede joken til Camilla om at købe Carlsberg Camping, til de rent faktisk gjorde det, gik der godt et år. Det har været en fordel, fortæller de, for det har givet dem tid til at overveje mulighederne på stedet.
Ifølge Danmarks Statistik er antallet af campingvogne i Danmark nemlig faldet med 21 procent fra 139.600 i 2014 til 110.000 i 2023.
Selvom Carlsberg Camping er en veldrevet forretning med traditionel camping som kerneforretning, er parret derfor klar over, at de alligevel kan være nødt til at gentænke camping som ferieform, hvis virksomheden også i fremtiden skal levere overskud.
– Vi har 13 hektar land, så vi kan både have en traditionel campingplads og noget anderledes. Vores drøm er at lave noget, der er lidt anderledes, uden det skal stikker helt af.
– Det skal også fungere for den almindelige campist, men udover den traditionelle camping, har vi stadigvæk 8 hektar tilbage, hvor vi kan lave alt muligt sjovt, og det er jo det, som gør, at det også bliver et passionsprojekt mere end bare drift, siger Kasper Grevelund.
Carlsberg Camping ligger naturskønt. Netop naturen kan i fremtiden få endnu mere plads.
Foto: Carlsberg Camping
Camping med dyr og biodiversitet
Kasper Grevelund har en baggrund fra bank- og forsikringsverdenen, mens Camilla er kontor- og butiksuddannet. De har aldrig selv haft campingvogn, men til gengæld er Camilla spejderleder, og det har givet parret en del inspiration til aktiviteter.
– Vi har mange planer. Vi vil rigtig gerne have noget mere natur ind, så natur, dyr og udeliv fylder noget mere. På den korte bane er det noget med at få lavet nogle baner af vildroseblandinger, som adskiller pladserne ved campingvognene for at skabe noget liv og for at øge biodiversiteten, fortæller Camilla Grevelund.
Netop naturen kan der være et uopdyrket potentiale i for campingpladsen, mener parret.
– Vi har et område på en hektar, som ikke rigtig bliver brugt, så der havde vi tænkt, at der kunne være en naturlegeplads med et bålsted. Der er det også tanken, at der kunne være en dyrefold med nogle shelters, så man kan sove inde ved med dyrene, siger Camilla Grevelund.
Foto: Kim Basse
