Lokalt mediesamarbejde på Sydfyn

Nyt netmedie på Sydfyn samler de gode lokalhistorier
Skærmbillede 2024-04-12 kl. 10.37.46

Fra og med april-udgivelsen af Den Lille Avis SYDFYN vil læserne og de lokale annoncører nu også kunne holde sig opdateret, dele nyheder og markedsføre sig lokalt online. Det sker i forbindelse med et lokalt forankret mediesamarbejde Den Lille Avis SYDFYN har indgået med netmediet svendborgtidende.dk, hvor alt indholdet i avisen nu også bliver tilgængeligt online. Det betyder samtidig, at aktuelle begivenheder for hele lokalområdet kan bringes hele måneden og således ikke er afhængig af en deadline for tryk.

– Jeg er utrolig glad ved at kunne give vores mange læsere og gode lokale annoncører nye muligheder med det lokale mediesamarbejde. Vi har allerede et rigtig godt samarbejde med Stefan Harboe fra Harbograf, der sætter vores avis op hver måned, og da svendborgtidende.dk også ejer og udgiver de to magasiner THURINEREN og TØSINGEN, som husstandsomdeles på Thurø og Tåsinge, så vil det helt sikkert styrke sammenhængskraften som binder vores lokalområder sammen, siger Michael Grube Andersen som er ansvarshavende redaktør og ejer af Den Lille Avis SYDFYN.

 

Slår kræfterne sammen
Det er idémanden bag det populære medie mitsvendborg.dk, Christian Dan Jensen, som nu er tilbage i det sydfynske mediebillede med svendborgtidende.dk. mitsvendborg.dk blev efter 10 år som selvstændigt medie overtaget af Jysk Fynske Medier i 2017 og lukket af selvsamme mediehus i 2019. Det har siden været savnet af rigtig mange mennesker i det sydfynske område, hvor Christian Dan Jensen jævnligt får henvendelser om at overveje at gentage succesen.
– Jeg er meget ydmyg omkring tilliden fra de mange mennesker der stadig tager fat i mig med en opfordring om igen at gå ind i mediebranchen. Og nu byder lejligheden sig med de nye spændende muligheder det giver, når vi slår kræfterne sammen og dækker hele Svendborg Kommune og øerne i et godt lokalt funderet mediesamarbejde, siger Christian Dan Jensen og uddeler roser til bla. Den Lille Avis SYDFYN for den gode lokale samhørighed:
– Vores område har nogle rigtig gode lokalaviser og magasiner som rent faktisk dækker det meste af Svendborg og Sydfyn – men de er ikke online i den dynamiske form vi nu tilbyder med nye formater som video og at kunne dele artikler på sociale medier. Vi samler derfor kræfterne i et solidt forankret lokalt samarbejde, hver med sine egne redaktioner og kontaktflade i nærområderne og med svendborgtidende.dk som moderskibet online.

 

En håndsrækning til erhvervslivet
svendborgtidende.dk er opbygget på en nem og overskuelig måde, hvor lokalområderne dels har deres helt egen side med egne historier og annoncer, og samtidig indgår i den fælles mediestrøm på siden med nyheder fra alle lokalområder i hele Svendborg Kommune.
– Vi har en vigtig opgave i at bevare den lokale forankring, hvor både forenings- og kulturlivet spiller sammen med det lokale erhvervsliv og de mennesker som bor og lever her. Og så ligger der nogle ret gode elementer i at kunne holde sig opdateret både på den ene og den anden side af byskiltet, så vi styrker sammenhængskraften om man bor i Vester Skerninge eller i Troense, siger Michael Grube Andersen.

Erhvervslivet vil også nå bredere ud med muligheden for annoncering og profilering på svendborgtidende.dk. De nye samarbejdspartnere ønsker nemlig også at styrke erhvervslivets interesser ved at tilbyde flere muligheder for nye som eksisterende annoncører.
– Den gode erhvervshistorie og annoncen fra den lokale købmand når langt længere ud ved både at blive bragt i det trykte medie samt på nettet. Og den skal ses og læses i spalterne sammen med kulturlivet, foreningslivet, by- og landlivet og de mange andre unikke fortællinger fra lokalområdet, siger Christian Dan Jensen og tilføjer at alt indhold på svendborgtidende.dk vil være tilgængeligt for alle uden abonnement eller betalingsmure.
– Og selvfølgelig kan alle de gode historier deles direkte fra svendborgtidende.dk på de sociale medier, lyder det samstemmende fra de to redaktører.

 

På billedet ses Christian Dan Jensen, Michael Grube Andersen og Stefan Harboe Andersen
som er gået sammen om at bringe lokalt forankrede nyheder på netmediet svendborgtidende.dk
Foto: svendborgtidende.dk

1 kommentar

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment