Ib Folke Rasmussen hædret med Frivillighedens Pris 2024
AF ERIK JØRGENSEN
Sloganet “Langeland – sammen” kom i den grad til udtryk, da 100 medlemmer af det frivillige Langeland fredag eftermiddag var samlet i Borgerhuset i Rudkøbing for at hylde, ja, det frivillige arbejde fra nord til syd.
Kulminationen på “Frivillig Fredag” var uddelingen af Langeland Kommunes Frivillighedens Pris 2024, hvor tre af fem indstillede kandidater fra øens foreningsliv var nomineret af et prisudvalg:
Ib Folke Rasmussen fik overrakt pris og check på 5000 kroner af sekretær René Eigil Tækker Clausen.
Signe Madsen var indstillet af bestyrelsen i Bio Langeland for “et kæmpe stykke frivilligt arbejde til gavn for langelænderne, både unge og ældre”:
Hun står for “børnebiffen” og “Med skolen i biografen”, særarrangementer og børnefødselsdage, “for at lære børn og unge, hvor fantastisk det er at gå i biografen for at se film. At se film sammen med andre kan noget helt andet i forhold til at se film alene”.
Operabio, kulturbio og naturvidenskabelige foredrag med “fuldt hus” næsten hver gang står også på hendes biograf-cv.
“Signe brænder for Bio Langeland, og for at alle aldersgrupper skal føle sig velkomne i biografen”, lyder bestyrelsens skudsmål om hendes sociale indsats.
Frivilligcenter Langeland havde indstillet sine tre husværter, Jytte Nielsen, Birgit Nielsen og Jens-Ole Hansen, til frivilligprisen:
“En ting kan man være nogenlunde sikker på, når man træder ind i Frivilligcentret, og det er at møde en eller flere af husværterne. De er der bare!”
Jens-Ole Hansen har i mange år som instruktør hjulpet mange borgere til at forstå den digitale verden i IT-cafeen, og han er også gået foran, når der skulle spilles krolf udenfor på græsplænen.
Birgit Nielsen er frivilligcentrets madmor, og hver onsdag lokker hun med at servere velduftende, klassiske gode og nærende retter i Mormormad-klubben.
Jytte Nielsen, der sammen med netop Jens-Ole Hansen og Birgit Nielsen stiftede Frivilligcenter Langelands Venneforening, er formand i vennekredsen med 80 medlemmer, der bliver forkælet med fællesspisninger og “andre arrangementer”.
Formand i Ældre Sagen Langeland, Bo C. Nissen, havde indstillet bestyrelsesmedlem, Ib Folke Rasmussen, for hans mangeårige engagement:
“Ib Folke Rasmussen har i mere end 15 år været et kompetent og entusiastisk bestyrelsesmedlem i Ældre Sagen Langeland”, skriver formanden og remser op:
Han er Ældre Sagens garant for, at medlemmerne kan komme trygt på ferie til en fornuftig pris, hvad enten det er fem dage i udlandet eller en éndags bustur rundt i Danmark.
Ib Folke Rasmussen var for nogle år siden også manden bag forslaget om 365 busbilletten, altså en krone om dagen, til langelandske pensionister, som efterfølgende blev vedtaget i kommunalbestyrelsen.
En snes år var han bestyrelsesmedlem i Frivilligcentret “til glæde for mange”, og under coronakrisen var han aktiv i den landsdækkende “telefonstjerne”, hvor han fortsat er med i den langelandske afdeling.
– Jeg vil fremhæve, at Ib yder et stort uegennyttigt arbejde, uanset hvad han arbejder med, og at han har fortjent en anerkendelse for en særlig indsats på det frivillige sociale område, argumenterer Bo C. Nissen afslutningsvis i sin indstilling af 86-årige Ib Folke Rasmussen til frivillighedens pris.
Og sådan blev det, da prisudvalget skulle træffe sin afgørelse.
Ulrik Kølle Hansen fortalte sammen med seks andre medlemmer af kommunalbestyrelsen om deres praktik i det langelandske foreningsliv.
Forinden havde syv medlemmer af Langeland Kommunalbestyrelse fortalt om deres oplevelser som praktikanter i en række af øens foreninger. Den dialog, der fremmer forståelsen, vil der blive fulgt op på, fordi det er vigtigt, at lokalpolitikerne og foreningerne er på talefod og har fælles forståelse af det frivillige foreningsarbejde.
Bodil Skriver Petersen, der på vegne af Vågetjenesten modtog frivillighedens pris sidste år, fortalte begejstret om den positive betydning, det har at blive hædret på denne anerkende måde.
Foto: Erik Jørgensen