Donation til unge tidligere anbragtes indsats på Danmarks Forsorgsmuseum

Den nedlagte lokalpolitiske SydfynsListen donerer overskydende midler på 5.800 kroner til lokale unge og tidligere anbragte fra organisationen De Anbragtes Vilkår.
DSC_4323

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Tidligere i år traf bestyrelsen fra den lokalpolitiske ”SydfynsListen” beslutningen om at nedlægge sig selv. I samme ombæring blev det besluttet, at listens overskydende midler skulle gå til et socialt formål. Steen Molnit, nu tidligere medlem af SydfynsListen, foreslog bestyrelsens medlemmer, at midlerne skulle doneres til de lokale unge og tidligere anbragte fra organisationen De Anbragtes Vilkår, som mødes på Danmarks Forsorgsmuseum, og som samarbejder med museet i forskellige projekter. Gruppen bidrager med både personlige erfaringer og frivilligt arbejde – for at forbedre vilkårene for børn og unge, der er anbragt udenfor hjemmet.

Steen Molnit fortæller i forbindelse med donationen:
– Qua min erfaring med at være plejefar for børn og unge i 26 år, og ifm. den officielle undskyldning der blev givet i 2019, har jeg virkelig fået øje på de tidligere anbragtes historier. En historie, som faktisk også er en del af min egen personlig historie. Den måde Danmarks Forsorgsmuseum har grebet opgaven an med at formidle denne historie, – og fordi jeg blev inviteret med til Fællesskabsdagen 2024 for tidligere anbragte, blev det besluttet i fællesskab med bestyrelsen, at de overskydende midler skulle gå til gruppen af de unge tidligere anbragte, der samarbejder med museet, udtaler Steen Molnit til svendborgtidende.dk

 

Sarah Smed, museumsleder ved Danmarks Forsorgsmuseum, er glad ved donationen:
– Denne generøse donation er jeg sikker på bliver taget meget vel i mod af de unge. De lægger en kæmpe indsats for at oplyse om det at blive og være anbragt uden for hjemmet. En indsats som jeg ved gør en forskel for mange. Denne donation kan med garanti gøre en forskel i deres frivillige arbejde, og er samtidig en fortjent anerkendelse af deres indsats, siger Sarah Smed.

 

Camilla Larsen og Mette Andreasen fra De Anbragtes Vilkår fortæller er ligeledes glade ved SydfynsListens donation:
– Vi er meget beærede, stolte og taknemmelige for at der er nogle, der har lagt mærke til os og anerkender os og vores store arbejde. Det varmer os helt ind hjertet.

Det vil senere blive besluttet sammen med de andre fynske frivillige, hvad donationen skal bruges til.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment