Catering med pizza på tre minutter

AF KIM BASSE
Efter et impulskøb i 2022 stod Mads Malmros fra Thurø pludselig og kastede pizzabunde på festivaler til fødselsdage og firmaarrangementer. Pizzaovnen, som Mads købte, var mest for sjov. Men så opdagede han, at han var god til det. Nu driver han The Rolling Flame med foodtruck til fødselsdage og andre arrangementer.
– Jeg satte pizzaovnen på nogle klapborde på Jessens Mole til Silverrudder i 2022. Der fik vi rigtig god respons, fortæller han.
Siden gik det stærkt. Fra den lille gasovn i 2022 udvidede Mads Malmros først med en cyklende juicebar, som han byggede om til ’The Rolling Flame’. Med den åbnede havneområder, baghaver og firmafester sig for den entreprenante pizzaentusiast.
– Jeg har nogle små gasovne, som vi kører ud og stiller op i for eksempel baghaver og laver en intimt pizza-oplevelse. Der er sådan lidt show over det, når vi står og kaster med dej og mel. Det er sådan nogle intime arrangementer og nærhed til kunderne, jeg synes er rigtig sjovt, fortæller han og fortsætter:
– Fra jeg hiver dejen op af kassen, til der er en færdig pizza går der cirka tre minutter. Selve pizzaen er omkring et minut til 1,5 inde i ovnen. Derudover Vi har fået en foodtruck. Det er en stor trailer, som er indrettet med en stor ovn og kølediske og det hele, så vi kan lave rigtig mange pizzaer på meget kort tid.
Nørderier med respekt for råvarer og kunder
Når Mads Malmros udvikler, gør han det 100 procent. Da foodtrucken skulle indrettes, stod han med lukkede øjne hjemme i køkkenet og forestillede sig rummet i foodtrucken. Her bevægede han sig rundt mellem pizzaovn og køleskabe, som han forestillede sig, de skulle stå.
Køkkenelementer blev tegnet og klippet ud og placeret på en planche, som forestillede foodtrucken, før den blev bestilt.
– Der bliver lagt meget faglig stolthed i det, og der bliver nørdet rigtig meget. Det handler om respekt for råvarerne og respekt for mine kunder, fortæller han, og det gælder for ingredienser, temperaturer, hævetider og ingredienser.
– Jeg vil gerne kunne stå inde for, hvad vi serverer for vores gæster. Jeg bruger den tid, der skal til, for at vi får et godt resultat, så det smager godt, og det gør, at folk kommer tilbage. Jeg bruger for eksempel to-tre dage på at lave dejen. Så lander det bare i maven på en anden måde, og jeg ved, at mine kunder har det godt bagefter, fortæller han.
– En del af konceptet er også at hjælpe med at promovere de lokale producenter og de lokale råvarer. Så ved vi også, at det ikke er bombet med E-numre og farvestoffer og sendt langvejs fra, men at det så vidt muligt er produceret lokalt.
Travl sommer forude
Mads Malmros har specialiseret sig i særligt to typer pizza; napolitanske pizzaer og pizza al taglio, som betyder ”skåret”. Det er er en romersk pizza, som bliver lavet i store bradepander, hvor brødet minder lidt om sprød focaccia.
Fra han anskaffede sig Foodtrucken i 2023, har han brugt det sidste år på at teste kapaciteten. Her har han blandet andet været til et hav af festivaler rundt omkring på Sydfyn. Men også firmaarrangementer, bryllupper og konfirmationer har haft glæde af hans besøg.
– Med foodtrucken kan én mand lave pizza til 60-70 mennesker på en times tid. Så det er et koncept, der fungerer rigtig godt, og som er blevet testet godt af i løbet af 2024. Derudover har jeg otte super dedikerede unge mennesker, som hjælper mig hen over sommeren, siger han.
De mange besøg i det sydfynske sommerland sidste år betyder, at Mads Malmros ser frem til en travl sommer. Det har nemlig betydet adskillige bookinger til alt lige fra baghavefester til bryllupper, barnedåb, fødselsdag og op til store firmaarrangementer.
I sidste uge er der kommet tre-fire bookinger, og alene i lørdags kom der tre bookinger på natmad til bryllup og 30-års fødselsdage. Så det kommer til at gå rigtig stærkt, og jeg er meget optimistisk for den kommende sommer, siger Mads Malmros.
Foto: The Rolling Flame
