Tåsinge går til yoga

Hvis man skal dømme ud fra, hvor mange steder man kan dyrke yoga på Tåsinge, så er det den mest populære motionsform på øen for tiden. Og det er ikke kun kvinder, der ligger i underlige stillinger på yoga-måtterne, mændene er også med.
Bruges

AF MARTIN RAMSGÅRD, Redaktør – TØSINGEN

 

 

Det gamle redskabsrum i Tåsingehallen er et af de steder, der dyrkes yoga i en eller anden form på Tåsinge. Hver onsdag aften klokken 19 er et hold i gang med øvelser på gulvet på de medbragte yogamåtter – og læreren er Anne Krøyer.

 

– Jeg tror yoga rammer lige ned i tiden. Man får trænet sin mobilitet og rørt alle muskelgrupper samtidig med, at der er fordybelse og ro, siger hun.

 

Egentlig er yoga en gammel bevægelses-tradition fra Indien. Øvelserne blev brugt til at forberede sig til stillesiddende meditation efter en lang fysisk arbejdsdag. I dag i vores moderne tilværelse, er det nærmest omvendt, hvor yoga af mange bruges som et modsvar til et stillesiddende arbejdsliv foran en skærm.

 

– Yoga er en motionsform, hvor alle kroppens muskler aktiveres. Ofte er kroppen vant til at bruge nogle muskler mere end andre, men til yoga er der fokus på at bruge så mange muskler som muligt. Du får både varmen og roen. Mange af mine deltagere siger, at de hver gang opdager muskler, de ikke vidste de havde, fortæller Anne Krøyer.

 

Samtidig med at yoga kan give sved på panden for de fleste, er der også rolige åndedrætsøvelser og afspænding af kroppen.

 

Også for mænd

Nu er det svært at lave en liste, uden at man risikerer at glemme nogen. Men hvis man skal nævne steder, hvor der enten er, lige har været eller snart kommer yoga-hold, så er der ud over Tåsingehallen også Lundbyhallen, Helhedshuset i Bregninge, Stakladen i Gammel Nyby, Gymnastikhuset i Vornæs og Njord ved Valdemars Slot.

 

Nu har yoga længe været en motionsform, hvor der har været et stort flertal af kvinder. Men flere og flere mænd er begyndt at bruge yoga som et ugentligt serviceeftersyn af kroppen. I starten af april starter Anne Krøyer et hold op kun for mænd i Tåsingehallen – det er også om onsdagen, når kvinderne er færdige.

 

– Jeg har allerede et mandehold på Langeland. Og det er sjovt, for hvor kvinder går mere efter kropsbevidsthed, så går mænd til yoga, fordi de føler sig stive i kroppen, har ondt i ryggen eller har dårlig mobilitet, fortæller Anne Krøyer.

 

– Mænd er stærkere end kvinder, men de er ikke så mobile, men det bliver de, når de har gået til yoga et stykke tid, siger hun.

 

Og de fleste kan være med til yoga. Øvelserne laves på gulvet og foregår i et stille og roligt tempo. Det eneste man behøver er en måtte, og så ellers at være parat til at få rørt, styrket og strukket sine muskler – også dem, man ikke vidste man havde.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment