Så kom der lys i lygten i Brovejskrydset, og nu sætter grønt, gult og rødt farten

To måneders anlægsarbejde med en ny lysregulering i det stærkt trafikerede kryds Ringvejen/Brovejen i Rudkøbing kulminerede onsdag ved middagstid 
IMG_7549

AF ERIK JØRGENSEN

Onsdag 16. oktober 2024 er en historisk dag for den langelandske infrastruktur, fordi øen fik sit første lysregulerede vejkryds. Nogensinde. Det skete ved middagstid, da der blev trykket på kontakten, og signalanlægget gik i grønt, gult og rødt.

Tirsdag aften henlå lyskrydset fortsat i mørke, selvom Vejdirektoratet havde meldt ud, at lyssignalet ville blive tændt sidst på eftermiddagen.

Vejdirektoratet havde godt nok meldt ud, at der ville blive tændt for lyskrydset allerede i går, tirsdag, sidst på eftermiddagen. Men der var lige en ting, der drillede. Projektleder Torben Juul Jørgensen forklarer, hvorfor det skete med en dags forsinkelse. 

“Signalanlægget blev ikke tændt i går, idet de nødvendige stopstreger ikke var markeret tilstrækkeligt. Dette er nu blevet udbedret.

Som det fremgår af billedet, er der kun et spor fra Ringvejen, selv om Langeland Kommune havde anbefalet Vejdirektoratet at anlægge to spor, så der kunne være grøn højrepil blandt andet ved færgetræk fra Spodsbjerg-Tårs.

Anlægsarbejdet har stået på i et par måneder siden august, og Brovejskrydset har været lidt af en forhindringsbane for bilisterne, der måtte liste sig igennem med maks. 50 km/t, ligesom der var spærret for indkørsel til Rudkøbing, hvorfor der var omvej via Omfartsvejen en kilometers penge længere ude ad Brovejen.

Brovejskrydset har været lidt af en forhindringsbane for trafikanterne i anlægsperioden…

Anlægget af det nye lyskryds er som bekendt ikke det eneste vejarbejde, Vejdirektoratet har gennemført på Rute 9 og Langelandsbroen hen over sommeren og efteråret. 

“Vejdirektoratet har samtidig med etablering af signalanlægget været i gang med renovering af Langelandsbroen og udskiftet asfalt slidlag på Siø. Der skal også udskiftes asfalt fra Langelandsbroen og ned til og helt ind igennem anlægsområdet for det nye signalanlæg, oplyser Torben Juul Jørgensen og tilføjer, at “dette asfaltarbejde udføres om natten indenfor den kommende uges tid”,  og at det forventes afsluttet onsdag 23. oktober. 

Men ikke nok med det. 

”Herefter skal den fulde kørebaneafmærkning udføres. Således at anlægsarbejderne forventeligt er afsluttet i begyndelsen af den sidste uge her i oktober, siger Torben Juul Jørgensen. 

 

Foto: Erik Jørgensen

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment