Et samarbejde, der kan redde liv

I 2001 blev 3-4 procent af alle med hjertestop reddet af hjerte-lunge-redning fra førstehjælpere på ulykkesstedet før ambulancefolkene ankom. I 2024 er tallet 14 procent.
FOTO

AF MICHAEL GRUBE – Den Lille Avis – SYDFYN

 

Tallene er skræmmende, men det går heldigvis den rigtige vej. En af dem, der er med til at uddanne den danske befolkning i førstehjælp er Dennis Kræmmer Hansen, som ejer DuKanHjælpe.

– Selvom det siden 2007 har været lovpligtigt at tage et førstehjælpskursus, når man tager kørekort, er der stadigvæk mange, der ikke ved, hvad de skal gøre, hvis der opstår en ulykke, siger Dennis Kræmmer Hansen.

Grunden til det kan være, at de aldrig har taget et førstehjælpskursus eller fordi det er mange år siden, fortæller Dennis Kræmmer Hansen.

For at udbrede muligheden, så er DuKanHjælpe gået sammen med Gorilla Park, som har omkring 100 firmaarrangementer hvert år.

Arbejdspladsen er nemlig et af de steder, hvor flest tager kurset igennem. Arbejdspladserne tager et større og større ansvar for at uddanne medarbejderne og dermed øge trygheden på jobbet.

 

Gorilla Park er et af de steder, der i årevis har uddannet deres medarbejdere for at kunne garantere sikkerheden i parken for både gæster og medarbejdere.

Derfor har de i samarbejde med DuKanHjælpe udviklet et koncept, hvor virksomhederne kan kombinere teambuilding i klatreparken nær Stenstrup med et førstehjælpskursus i Skovpavillionen, som ligger i klatreparken.

På den måde kan gæsterne både få en oplevelse og nogle kompetencer, der gør, at de kan redde liv.

 

Steffen Kræmmer Hansen fra DuKanHjælpe og Anders Ulrich fra Gorilla Park samarbejder om at give folk kursus i livreddende førstehjælp kombineret med teambuilding og klatreoplevelser i naturen.
Foto: Gorilla Park

 

Mørkeklatring og søndagstilbud
Event- og marketingchef Ofelia Ruth oplyser, at Gorilla Park også har andre helt aktuelle tilbud her i starten af efteråret:

– Udvalgte aftener i slutningen af september tilbyder vi som noget særligt muligheden for at prøve mørkeklatring. Det er kort fortalt klatring med pandelampe og selvfølgelig en helt speciel oplevelse i skoven, siger Ofelia Ruth og tilføjer:

– Desuden kører vi lige nu Jungle Days, så frem til og med søndag d. 20. oktober 2024 giver vi 50% rabat på søndagsklatring til alle folk, der har lyst til at prøve eller genopleve vores klatrepark og få nogle spændende naturoplevelser sammen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment