Her skal være Ø Festival: - Vi når at blive klar på Rue Mark

Ø Festival nu i gang med opbygning af festivalplads, der er solgt små 2500 billetter, og festivalleder tilfreds, hvis de når 3000, målet er gerne 9000 festivalgæster om nogle år
IMG_6518

AF ERIK JØRGENSEN

 

Rue Mark, Rudkøbings fantastiske baghave med havudsigt, lå indtil tirsdag morgen mere eller mindre øde hen, hvis der da ikke lige kom en kondiløber eller en hundelufter forbi. Jo, græsset er blevet slået, men det har nu alligevel fået lokale til at undre sig over, at der ikke rigtig skete noget med opbygningen af Ø Festival Langeland, som lige om lidt, altså i næste uge, tager over efter den konkursramte Langelandsfestival.
På mandag rykker de første festivalgæster ind på campingområdet, der ligger ud til vandet ved Kragholm.

– Men bare rolig, vi når at blive klar, siger festivalleder Søren Spliid tirsdag aften, hvor “anlægsarbejderne” så småt er i gang med at slå pløkker i og rejse telte til det, der skal blive til en ny musikfestival i miniformat.

 

Hovedscenen, Ø Scenen, hvor de store navne skal optræde, bliver placeret helt ud til vandet med solnedgang i ryggen, mens de mere intime scener, Ø Lounge og Sommerfuglen, bliver mere landbaserede inde på festivalpladsen.
Folkene bag Ø Festival havde en forventning om op mod 7000 mennesker på Rue Mark i uge 30, alt inklusive, altså såvel festivalgæster som frivillige. Så hvordan går det med billetsalget?

– Jeg vil tro, at vi er oppe på små 2500 solgte billetter, og vi er tilfredse, hvis vi når 3000, siger Søren Spliid.

Han kan ikke på stående fod give et tal på hvor mange lokale, der har booket en Langelandsbillet.

 

Kun selve festivalpladsen bliver hegnet ind, og den opgave går en garvet flot på et dusin mand, der har prøvet det før, i gang med i weekenden, og selve indgangen bliver lagt for enden af vejen ved Rudkøbing Boldklub, så det er nemt for publikum at blive registreret og komme ind på festivalpladsen.
Det er også en åbning i forhold til Rudkøbing by, og derfor bliver der heller ingen handelsgader, som det var tilfældet ved Langelandsfestivalen.

– Gæsterne skal jo bruge og handle i byen, som Søren Spliid siger.

 

Og det er i det hele taget, hvad Ø Festival Langeland vil: Ikke lukke sig om sig selv, men leve op til navnet og samarbejde med SHORES og en masse lokaliteter over hele øen, hvor der i tre dage før og under selve de tre dages musikfestival på Rue Mark er masser af aktiviteter og oplevelser for øens gæster til lands, til vands og i luften rundt om på Langeland.

– Vi vil vise, at Langeland har så meget at byde på, forklarer Søren Spliid.

 

Langeland Kommune har haft mandskab i gang med at skrabe stranden ved Bellevue fri for bevoksning, så festivalgæsterne kan bade ved fra en hvid sandstrand.

 

Da det er første gang, at Ø Festival Langeland er på plakaten, bliver den bygget op stille og roligt, og succeskriteriet er, hvis den over de kommende år kan komme så meget ind i målgruppens bevidsthed, fordi det er et anderledes festivalkoncept, at de kan nå op på 6000-9000 festivalgæster på Rue Mark med oplevelses afstikkere ud på øen.

Et andet af sommerens højdepunkter på Langeland bliver DM i High Diving fra et 15 meter højt tårn, der er ved at blive stillet op på kajen i Rudkøbing Havn – siloen er godt 40 meter høj. Sæt kryds i kalenderen lørdag 27. juli.

 

Foto: Erik Jørgensen

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment