"Pas nu på det vanedannende": Flytteforretning søger lærling

“Det er vigtigt at få de unge mennesker ind i branchen”: Svendborg Møbeltransport og Flytteforretning har travlt.

 

ANNONCE

IMG_5180

”Jeg tror alligevel, farfar ville have været en lille smule stolt, det tror jeg sgu. Det er min far også. Det er helt sikkert”, siger Michael Pedersen.

I år har han 35-års jubilæum som selvstændig og indehaver af Svendborg Møbeltransport og Flytteforretning på Tåsinge. Men det er ikke blot hans eget jubilæum, som i sig selv er flot, og som far og farfar med rette kan være stolte af.

Det er det faktum, at Svendborg Møbeltransport og Flytteforretning fyldte 100 år den 2. juni med Michael Pedersen som ejer efter netop sin far og farfar.

”Det er da lidt specielt, at familien stadigvæk er i spidsen for noget, der har været drevet i 100 år. Det er der ingen tvivl om”, siger han med eftertryk og tilføjer:

”Det er jo ikke noget, der kommer af sig selv. Men jeg synes, jeg kan høre på vandrørene, at vi har et godt renomme. Er det ikke sådan man siger?” Spørger Michael Pedersen med et venligt smil.

 

Ønsker sig en lærling
100-års jubilæet blev fejret den 1. juni hjemme på virksomhedens adresse på Sundbrovej 46 på Tåsinge. Her serverede Gourmetvognen noget godt til ganen for familie, venner, forretningsforbindelser og ansatte.

Alt var derfor, som det skulle være. Næsten. For det eneste, der manglede i selskabet, var en lærling. For første gang siden 1996 har Svendborg Møbeltransport og Flytteforretning nemlig ingen lærling

”Jeg synes, det er vigtigt at få de unge mennesker ind i branchen. Jeg plejer at sige til folk, der søger herovre: “Pas nu på det vanedannende””, fortæller Michael Pedersen og fortsætter:

”Man får nogle færdigheder, og man får også nogle certifikater med lastbilkørekort, og hvad der ellers hører til branchen. Så er man under 25 og har lyst til en uddannelse, som er lidt udover gymnasiet, så søger vi en lærling”, siger Michael Pedersen.

 

Dygtige til private flytninger
Svendborg Møbeltransport og Flytteforretning blev startet på Kongebakken i Svendborg den 2. juni 1924. Dengang havde den kun 19-årige Verner Pedersen lige fået sin nye Ford T-lastbil.

”Min farfar var et en driftig mand, fordi der var jo ikke nok flytninger dengang til at holde sådan en bil kørende. Så han fik lavet bilen, så han kunne løfte kassen af ladet, så han også kunne køre grus og sten. Jeg har endda hørt, at han også kørte kvæg”, siger han.

Selvom Svendborg Møbeltransport og Flytteforretning i dag primært flytter for private, har Michael Pedersen alligevel også oplevet lidt af hvert igennem sine 35 år som flyttemand.

”Altså vi var jo med til at flytte et hvalskelet ned i Naturama, da det blev bygget. Det var en spændende opgave, som også krævede lidt snilde”, fortæller Michael Pedersen med et grin.

”Ellers er det primært private kunder, vi har, og vi kører over alt i Europa, og kan også hjælpe med flytning til hele verden via gode kollegaer.”.

 


Med sloganet ‘Fra slot eller hytte. Brug os når du skal flytte’ har tre generationer igennem 100 år dannet rygrad i Svendborg Møbeltransport og Flytteforretning på Tåsinge. Den 2. juni kunne virksomheden fejre 100-års jubilæum. ”Noget rigtigt har vi alligevel gjort, i de 100 år der er gået”, siger Michael Pedersen, der er 3. generation i virksomheden efter sin farfar, Verner Pedersen, som startede flytteforretningen i 1924. Foto: Kim Basse

 

Om Svendborg Møbeltransport og Flytteforretning

Grundlagt 2. juni 1924 af Verner Pedersen i Svendborg.

Michael Pedersen er tredje generation i virksomheden efter sin far og farfar.

Svendborg Møbeltransport og Flytteforretning har adresse på Sundbrovej 46, Tåsinge.

Virksomheden flytter primært for private, men også erhvervsdrivende.

Svendborg Møbeltransport og Flytteforretning kører over alt i Europa og kan hjælpe med flytninger i hele verden.

 

svendborg-moebeltransport.dk

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment