Det er sjovt at gå til fodbold på Thurø Stadion

Et ungt hold af grønne spillere med gejst, der vil frem på banen
Skærmbillede 2024-05-30 kl. 13.16.51

AF ERIK JØRGENSEN, redaktør THURINEREN

 

Thurø Boldklub topper serie 2, og denne solbeskinnede tirsdag aften i maj på Thurø Stadion gik det ud over Rudkøbing, der blev sendt hjem over broerne med et nederlag på 6-1 – boldklub formand tror og håber på oprykning

“Det er sjovt at gå til fodbold på Thurø Stadion i år”, lød det indledningsvis til en reportage i Thurineren tilbage i 2000.

Det var det år, da Thurø rykkede op fra serie 1 til fynsserien, og de kommende sæsoner var også den periode i klubbens historie, vi i Thurø Boldklub kaldte og stadig kalder “de sjove år” med oprykning til såvel kvalifikationsrækken som danmarksserien med udekampe så langt væk som i Frederikshavn, Thisted, Greve, Kløvermarken på Amager og Skælskør. Jo, Thurø Boldklub var så at sige på danmarksturné.

 

Historien gentager sig i år
Det er sjovt at gå til fodbold, når Thurø spiller bold, nu i serie 2, kval. Alting har jo en ende og en ny begyndelse. Og der er håb om, at en ny æra er i støbeskeen med et ungt og ærgerrigt hold af spillere, der vil frem på banen.

De grønne topper i skrivende stund rækken med maksimumpoint og en målrettet målscore efter seks kampe, og senest gik det ud over de blå fra Rudkøbing Boldklub, der denne solbeskinnede tirsdag aften i maj blev slået med tenniscifrene 6-1. Om det ligefrem er begyndelsen til “de sjove år” da capo er spørgsmålet, men boldklub formand Michelle Storm Kirt ser optimistisk på mulighederne for en god sæson.

– Det ser godt ud, vi har scoret ikke under fem mål pr. kamp, smiler hun.

Hun håber og tror på, at det kommer til at ske, at Thurø rykker op.

– Det er et ungt hold med god gejst på banen, og de får opbakning fra et trofast publikum til hjemmekampene, konstaterer Michelle Storm Kirt.

Helge og John fra “det grå guld” sørger for, at der er varme pølser på grillen, og sådan skal det være til en rigtig seriekamp.

– Fodbold og hygge, som formanden udtrykker det.

Og lad os lige vende tilbage til reportagen fra kampen i 2000. Da var det nemlig også Rudkøbing, der var den anden part i sagen.

“Den mest interessante kamp til dato var forårets hjemmekamp mod Rudkøbing, der tiltrak omkring 300 tilskuere – heraf ikke så få fra Langeland. Thurø vandt 1-0. Det har dog ikke afskrækket Rudkøbings træner, Kurt Hansen, bosat på Thurø, fra at skrive kontrakt med netop Thurø næste sæson”.

Kurt Hansen var spillende træner for Thurøs førstehold i “de sjove år”.

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment