Mere end bare en bar

No.10 Bar & Bottleshop i Rudkøbing er blevet varmt modtaget af langelænderne – og nu præsenterer de to iværksættere der driver stedet nye spændende tiltag.
IMG_0798

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Man mærker straks den gode atmosfære i det øjeblik man træder ind over dørtrinet til No.10 i Nørrebro midt i Rudkøbing. Den dæmpede belysning og de nøje tilvalgte farver og interiør får en til straks at komme i den helt rigtige loungebar-stemning. Og så får du uden sammenligning de absolut bedste cocktails på Langeland.

 

 

Stor opbakning fra lokalbefolkningen
Nadine Trae og Rikke Søegaard Halling åbnede No.10 Bar & Bottleshop i februar 2023. Indtil 1989 lå her en slagterforretning midt på den gamle købmandsgade i Rudkøbing, og da hele ejendommen blev sat til salg, købte Rikke Søegaard Halling den og indrettede stedet til lounge- og cocktailbar med privatbolig på første sal.
– Det har altid været en drøm at starte mit eget sted og Nadine ville gerne åbne en bar, så der skulle ikke mange betænkninger til da Nørrebro 10 kom til salg, fortæller Rikke Søegaard Halling mens Nadine Trae nikker begejstret. Det er hende som har stået for hele renoveringen i godt samarbejde med lokale håndværkere.
Ret hurtigt fik de to lagt rollefordelingen i No.10. Nadine Trae er autodidakt bartender – og ret ferm til at mixe gode cocktails, hvor Rikke Søegaard Halling, ud over også at mixe drinks og servere, er hende der sørger for at gæsterne føler sig godt tilpas og alt spiller. På en smart bar i København ville de nok kalde sig barchef og floormanager, men titler er ikke det som fylder hos de to iværksættere.
– Det vigtigste for os er, at folk finder vejen til No.10, og at de kommer igen. Vi er utroligt glade for den varme velkomst vi har fået her på Langeland. De lokale støtter os, og det sætter vi meget stor pris på. Det er ikke turisterne vi satser på at leve af. Det er et fint supplement, men det er en forudsætning for vores overlevelse at de lokale kommer her, siger Rikke Søegaard Halling.

 

 

Kvaliteten i top
Hos No.10 handler det ikke om bare at lange billige hurtige drinks over baren. Her er heller ikke et Tuborg fadølsanker eller en Pepsi cola på barkortet. Alle drinks og cocktails er udviklet og nøje prøvesmagt, og de to indehavere udvælger selv alle produkter efter deres egen smag. Her er en del specialøl og vand fra mikrobryggerier og spændende spiritus i flaskerne i baren, hvor der er minimum 6 cl. i den gode cocktail og minimum 4 cl. i en drink.
– Det skal være en oplevelse at komme på No.10, og derfor bygger vores koncept på, at vi aldrig går på kompromis med kvaliteten, fortæller Nadine Trae, mens hun mixer en Bloody Mary så duften af bladselleri, tomat og Tabasco forfører alle i baren.

 

 

Den rullende bar & bottleshop
No.10 kan også lejes til private arrangementer. Dog ikke fredag og lørdag i højsæsonen. Her kan man holde sin polterabend, fødselsdag eller booke til vin/øl/champagne/spiritussmagninger. Det kunne for eksempel være firmaudflugten, som bliver piftet op med et besøg på No.10.
Man kan også forudbestille østers eller caviar eller ringe og bestille tapas med en dags varsel. Og så tilbyder No.10 noget helt nyt: udbringning med den rullende bar & bottleshop.
– I hele juli måned fra formiddag til eftermiddag tilbyder vi udbringning af vores varer – fra friske drinks og cocktails til øl, vin og champagne i cykelafstand fra midtbyen i Rudkøbing. Sidder man på sit skib i havnen, i sommerhuset eller på badeanstalten og får lyst til en lækker iskold drink en Bloddy Mary eller en flaske champagne, så ringer man og bestiller den hos os på telefon 50 40 66 28, og vi kommer på ladcyklen og serverer den lige hvor man ønsker det, smiler Nadine Trae og Rikke Søegaard Halling.

Følg No.10 på Facebook

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment