Lokalt kød på menuen

AF MICHAEL GRUBE ANDERSEN
Mon ikke det var grise og kreaturer fra de helt lokale gårde i Vester Skerninge og omegn, der var på menuen på kroen, da den åbnede helt tilbage i 1772. Og sommeren over bliver det igen kød fra nærmiljøet, der kan nydes på den smukke og hyggelige gamle kro.
Kromutter Susanne Irene Christensen har entreret med en af de lokale kødproducenter, Høkildegård, som har deres får og frilandsgrise gående på marker i og omkring Syltemade Ådal. Hver torsdag i juli måned vil kroen servere grillbuffet, hvor alt kødet vil være derfra. Buffeten vil bestå af flere forskellige udskæringer af frilandsgris, lammekød, et udvalg af Høkildegårds egne grillpølser – og lækkert tilbehør naturligvis.
Smagsoplevelse for både lokale og turister
Lise og Thomas Tange Rasmussen, som driver Høkildegård, ser frem til samarbejdet og Thomas fortæller, at han de fleste torsdage også vil kigge forbi og fortælle lidt om gården, dyrene og hvordan de arbejder med den gode kødkvalitet:
– Vi ser det som en god mulighed for, at lokale, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med vores produkter, kan smage et pænt udvalg – men håber også, at nogle af Sydfyns mange sommergæster vil opdage denne mulighed for en unik lokal smagsoplevelse, understreger Thomas Tange Rasmussen.
– Vi krydser fingre for godt vejr, så vi kan nyde maden i vores skønne gårdhave, fortsætter Susanne Christensen.
– Jeg glæder mig til at byde gæsterne velkommen ombord i den store grillbuffet og til at de skal stifte bekendtskab med Høkildegård – jeg ved, at deres kød er super god kvalitet, og at dyrene får masser af kærlighed.
Grillbuffeten på Vester Skerninge Kro finder sted hver torsdag i juli måned.
På billedet ses Vester Skerninge Kro’s ejer Susanne Irene Christensen og Thomas Tange Rasmussen fra Høkildegård glæder sig til samarbejdet om det nye initiativ med grillbuffet hver torsdag i juli.
Foto: Michael Grube Andersen