Guldsmed Pind J Design moderniserer butikken i Svendborg

Pind J Design præsenterer både nye og klassiske brands samtidig med at butikken i Gerritsgade i Svendborg får et helt nyt look.

 

ANNONCE

DSC_0184

Lige midt i hjertet af Svendborg midtby ligger guldsmedeforretningen Pind J Design, som ægteparret Christina og Thomas Pind Jørgensen overtog ved et generationsskifte i 2022 af Peter Pind Jørgensen. Nu to år efter overtagelsen er ægteparret i gang med en større modernisering af butikken som inden sommer præsenteres for nye såvel som gamle kunder.

 

Pind J shop
Det bliver en helt ny og toptrimmet butik som kunderne stilles i sigte hos Pind J Design i Gerritsgade 44. En modernisering fra gulv til loft, hvor det hele bliver mere lyst, lækkert og imødekommende.
– Vi glæder os rigtig meget til at præsentere vores nye butik. Det skal være en unik oplevelse at gå på opdagelse i butikken, hvor det hele gøres mere overskueligt for kunderne. Folk er meget bevidste om vores egne designs og det gode håndværk som fremstilles på værkstedet ovenpå butikken. Vi laver derfor vores helt egen collection: Pind J shop, hvor Pind J Design’s egne produkter og designs bliver mere fremhævet i butikken, fortæller Christina Pind Jørgensen.

Pind J Design har i dag mere end 40 forskellige brands i butikken plus deres egne designs. Og kundernes efterspørgsel er en vigtig del af de tanker man gør sig i indretningen af den nye butik.

– Der kommer stadig flere brands, hvor vi holder os opdateret og ser ind i efterspørgslen og behovet fra kunderne til hvilke brands vi skal have. Og her tegner der sig et billede, hvor interessen er stigende på vores egne unikke design. Så det vil vi naturligvis imødekomme i indretningen af vores nye Pind J shop, siger Christina Pind Jørgensen.

 

Jacobsen, Bojesen og Ziegler
Nye og klassiske brands finder også vejen til butikken i Gerritsgade. Arne Jacobsens ikoniske Roman vægur med romertal er et af de nye produkter som præsenteres. Uret er et symbol på dansk designhistorie og blev skabt til Århus Rådhus, som også er tegnet af Arne Jacobsen, i 1941, hvor det den dag i dag hænger på det 60 meter høje rådhustårn udført i norsk marmor. Roman væguret kan nu købes hos Pind J Design i mindre mål fra 11 cm. til 48 cm. Også Arne Jacobsen vækkeur designet i retrostil er et af de nye produkter man kan se og købe i butikken.

”Godt design skal være tilgængeligt for alle”, var den danske sølvsmed og designer Kay Bojesen’s filosofi, da han skabte sine verdenskendte små trædyr med sjæl, humor og glimt i øjet. De ikoniske små træfigurer kan nu købes hos Pind J Design i forskellige størrelser.
Kay Bojesen aben, som så dagens lys første gang i 1951, er nok den mest kendte, og bliver naturligvis også er en del af udvalget i butikken.

Sølv er tidens trend, hvilket også løfter sløret for to nye smykkebrands hos Pind J Design.
Aqua Dulce – et 20 år gammelt nordjysk smykkebrand i enkelt og tidløst design i sølv eller forgyldt sølv, er en af de nye produkter af dansk design som Christina Pind Jørgensen glæder sig meget til at kunne tilbyde kunderne.
– Vi mærker stor efterspørgsel på sølv og forgyldte sølvsmykker i god kvalitet og spændende design. Aqua Dulce kan noget helt særligt og til overkommelige priser fra 149 kroner, siger Christina Pind Jørgensen.

 

Mads Ziegler, som kommer fra Tåsinge, og er manden bag smykkebrandsene Mads Z og Black Sun, som også forhandles hos Pind J Design, får nu samlet brandfamilien i butikken med sit nyeste smykkebrand: Studio Z. Og som eneforhandler på Sydfyn af alle tre brands har Pind J Design noget helt særligt at kunne præsentere.
– Studio Z er virkelig et lækkert brand vi har store forventninger til, da det også følger tidens trends i sølv og forgyldte sølvsmykker. I butikken er smykkerne fra Studio Z tilgængelige for vores kunder, så man kan komme direkte ind og prøve dem. Vi mærker kunderne godt kan lide, at man ikke altid skal spørge først, inden man prøver smykker, som ofte er låst inde. I butikken har vi indrettet et bord med Studio Z, hvor smykkerne er til fri afprøvning, fortæller Christina Pind Jørgensen.
Butikken har også et bredt udvalg af gode urmærker som schweiziske Certina og japanske Seiko – og en god urmager. Men mere om det længere nede i artiklen.

 

Værkstedet ovenpå butikken
Her dufter af gas og slibestøv og her er både ambolt, valser, skruestikke og værktøjer i alle mulige afskygninger – fuldstændig som at træde ind i et smedeværksted det hele er blot mindre. Guldsmedene går rundt i afslappet arbejdstøj og det hele summer af godt værkstedshumør. Vi er ovenpå butikken i Gerritsgade, hvor Pind J Design har sit guldsmede- og urmagerværksted. Her finder man otte guldsmede heraf to lærlinge og en urmager.
Det er et af Danmarks største guldsmedeværksteder som også reparerer for mere end 40 butikker i hele Danmark.
Her er Thomas Pind Jørgensen på hjemmebane. Han har praktisk talt fået guldsmedefaget ind med modermælken, hvor han som en af du yngste elever nogensinde gik i lære som guldsmed allerede som 17 årig i forældrenes guldsmedeforretning i Østergade 6 i Rudkøbing.

– Rigtig mange af vores smykker bliver designet og lavet efter ønske og i samarbejde med kunden. Ofte har vi arvestykker, hvor guld og sølv smeltes om og laves til et personligt smykke så affektionsværdien bevares. I mange tilfælde er det slet ikke så dyrt, som man tror. Og kommer man selv med sine smykker og således med guld, sølv og ædelstene, så designer og laver vi det til et nyt smykke helt efter kundens ønsker. Har man gammelt sølv og guld liggende, så kan det også indgå som betaling ved køb af alle produkter i butikken eller sælges hos Pind J Design, forklarer Thomas Pind Jørgensen.

 

Thomas Pind Jørgensen i guldsmedeværkstedet
(Foto: Christian Dan Jensen)

 

 

Også en urmager
Udover det gode hold af guldsmede har de også en urmager hos Pind J Design. Og dem er der ikke mange af tilbage. I hvert fald ikke de autoriserede urmagere. Men sådan en har de altså også på værkstedet.
– Vores urmager Jan Christensen er en af de få autoriserede urmagere som er tilbage på Sydfyn. Det betyder rigtig meget at have den fagkompetence i huset. Jan har 23 års erfaring som urmager og gør alt for at imødekomme kundernes behov – og det er lige fra batteriskift til finmekaniske reparationer, fortæller Thomas Pind Jørgensen og tilføjer at også de gamle bornholmerure er i gode hænder hos Jan Christensen, hvis uret skulle tabe pusten og gå i stå eller i stykker.

pindj.dk

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment