Varm Thurø suppe som tak til Sirenerne, der holder øen ren

Duften af velsmagende varm suppe byder sig til ved indgangen til Spar-købmanden på Thurø, da den orange foodtruck fra Sydfyns Fri Fagskole gør holdt nogle timer tirsdag omkring middag
IMG_5616

AF ERIK JØRGENSEN, REDAKTØR – THURINEREN

 

– Det er en tak til Sirenerne for det arbejde, de gør med at holde rent efter os andre, fortæller Helle Rasmussen, der bor på Thurø og underviser på fagskolens gastronomi linje.

Sirenerne er en gruppe lokale kvinder, der iført deres karakteristiske gule veste med logo på ryggen vandrer rundt på øen og sirligt samler det affald op, som de møder på deres vej.

– Spændende at smage jeres suppe, siger Lisbet uden h, mens hun forventningsfuldt ser til, at der bliver skænket suppe i hendes tallerken.

Hun er mødt op med de tre andre sirener, Kirsten, Mai-Britt og Jytte, og “uhm, det smager dejligt” udbryder de alle som én i kor efter første mundfuld.

– En gang imellem har vi sådan et arrangement, hvor vi kommer ud med vores orange foodtruck, og her på Thurø er det jo helt oplagt, fordi det er fantastisk, at Sirenerne går rundt på vores ø og samler vores affald i naturen, siger Helle Rasmussen, der har nogle af sine elever med til at stå for serveringen og det praktiske.

Sirenerne er glade for, at der bliver lagt mærke til dem.

– Vi får stor anerkendelse, når vi går rundt, og ofte får vi en hilsen ud gennem bilruden, smiler Kirsten.

Hun har været med helt fra begyndelsen, fordi hun synes, at det er et godt initiativ, der er med til at holde Thurø ren og gæstfri.

– Tak for mad, udbryder Flemming, da tallerkenen er tom.

Han har takket ja tak til en portion af Thurø suppen efter at have handlet mælk hos købmanden. Og jo, han kender da godt Sirenerne.

– Jeg roser dem hver gang, jeg kommer cyklende forbi. Nogle gange stopper jeg, og så får vi en hyggelig snak, siger han og tørrer sig om munden.

Jo, den orange foodtruck er et fint arrangement som tak til Sirenerne, der gør en forskel – og som det lyder, så får alle kunderne hos Spar-købmanden glæde af det, i hvert fald får de buddet så længe, der er varm suppe i gryderne…

Lene købmand fra Spar har sponsoreret kød og grønt til at give smag til suppen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment