Thurø mod FC Bayern München:

Mørke skyer truede, men solen vandt til sidst
IMG_6139

AF ERIK JØRGENSEN

 

Det samme gjorde Veteranerne fra Thurø Boldklub og FC Bayern München, da de lørdag eftermiddag spillede venskabskamp foran publikum med paraplyerne klar

Før store internationale fodboldkampe er det kutyme at vande banen, så bolden ruller lettere på græsset, men vejrguderne har lørdag misforstået opgaven før venskabskampen på Thurø Stadion mellem hjemmeholdets Veteraner og gæsterne fra FC Bayern München.

Det står ned i stride strømme fra en sort himmel, og tilskuerne har forberedt sig med paraplyerne.

Men som med et fingerknips, og hvad vejrmeldingen havde lovet, så klarer det op, og solen skimtes i glimt mellem skyerne, netop som dommertrioen og spillerne går på banen.

Grillen er tændt, pølserne ligger på rad og række, i kiosken er der kolde øl og vand. På den måde er alle klædt på til kampen.

Showkampen har sit helt eget tempo, spillet glider frem og tilbage, men vi skal langt hen i kampen, før gæsterne fra det sydtyske scorer det første mål.

I pausen er der kø ved pølseboden, pausen er som bekendt tid til pølse, og familien Kold hygger sig med tre varme fra grillen.

Thurø Boldklub har inviteret to koryfæer i dansk fodbold, Allan Simonsen og Viggo Jensen, med til venskabskampen – Allan Simonsen bliver på sidelinien, mens Viggo Jensen tørner ud et kvarters tid for FB Bayern, hvor han i sin tid havde en kort karriere på topplan sammen med Franz Beckenbauer og Gerd Müller, blandt andre….

Ulrik Larsen og Jan Jensen fra Thurø får ligeledes i en moden alder “debut” i Bayern-tricoten, og det hygger de sig med – også forstået på den måde, at de er med på vinderholdet.

FC Bayern München vinder 3-1, viser måltavlen, da dommer Mathias Bjørnø fløjter kampen af, og regnskabet bliver gjort op.

Thurøs Søren Nissen, der i sit arbejdsliv som møbelsælger har en mangeårig fortid i München, står på mål for tyskerne i anden halvleg, og i omklædningsrummet efter kampen, vender han på tyskernes vegne tommel op til “ein tolles Erlebnis” på Thurø.

 

Thurø mod FC Bayern München:

Fire spillere med langelandske rødder

AF ERIK JØRGENSEN

 

Da Veteranerne i Thurø Boldklub lørdag 15. juni var gæstfri værter for en venskabskamp med FC Bayern München, der var på fem dages visit, havde fire spillere med langelandske rødder en fod med i spillet.

John Oldenbjerg, Keld Petersen, Frede Hansen og Ulrik Larsen fik alle deres fodbold opdragelse i langelandske fodboldklubber – og de senere år har de været med, når Veteranerne mødes hver fredag formiddag til en omgang fodbold på Thurø Stadion med efterfølgende kaffe, brød, snak og diverse i klubhuset.

Denne leg med bolden lagde for nogle år siden via gode fodbold kontakter grunden til et samarbejde med den europæiske storklub FC Barcelona, og siden kom FC Bayern München med i det gode selskab.

Det langelandske firkløver hygger sig med veteran fodbolden hos de grønne på Thurø, hvor tre af dem bor i dag. John Oldenbjerg er og bliver hjemmefødning – og her bliver han.

– Vi spiller på Thurø, fordi der er et godt socialt fællesskab, siger de som i kor.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment