Thurø mod Bayern - nu på plakaten

Fodboldlegenden Allan Simonsen kommer til Thurø Stadion
Skærmbillede 2024-05-26 kl. 21.50.43

AF ERIK JØRGENSEN

 

Veteranerne i Thurø Boldklub, på den internationale fodboldscene kendt som Grand Old Masters, får midt i juni fornemt besøg af FC Bayern München med venskabskamp på Thurø Stadion lørdag 15. juni, og efter den ugentlige fredagstræning med tre uger igen var der fælles kaffebord med en lille én og taktikmøde i klubhuset.

Ja, taktikmøde og taktikmøde er måske så meget sagt, det var vel mere et sniksnak møde. Men den flotte plakat, der skal lokke publikum til das “Wunder Spiel” mellem de grønne fra Thurø og de røde gæster fra det ikoniske fodboldanlæg på Säbener Strasse i München blev præsenteret af Ulrik Larsen og blandt andre overdraget til John Oldenbjerg at hænge op på strategiske placeringer rundt omkring i det sydfynske og langelandske i hård konkurrence med valgplakater til EU-valget.

Spændende, hvor mange stemmer de thurinske veteraner opnår….

Det blev dog også afsløret, at FC Bayern München ankommer til Thurø i reduceret mandskabs udgave, og derfor får nogle af de grønne fra Thurø Boldklub, blandt andre Ulrik Larsen og Jan Jensen, så at sige Bayern-debut som supplement spillere, når kampen fløjtes i gang.

Som nævnt i Ø-bladet Thurineren, der udkommer denne weekend, kommer fodboldlegenden Allan Simonsen til Thurø Stadion som assisterende træner på sidelinjen, som det også var tilfældet sidste år, da selveste FC Barcelona gæstede Thurø Stadion med deres Barca Old Boys Legends som led i Thurø Boldklubs corona-forsinkede 100-års jubilæum…

Senest er det bekræftet, at Allan Simonsen får selskab af den fynske fodboldlegende- og træner Viggo Jensen, der tilbage i 1973/74 var på omgangshøjde med Gerd Müller, Franz Beckenbauer og danske Johnny Hansen i FC Bayern München, der netop i dette årti havde mange bråvallaslag om det tyske mesterskab med Borussia M’gladbach, hvor Allan Simonsen jo huserede en årrække. Inden han smuttede sydpå til Catalonien og spillede tre sæsoner for FC Barcelona fra 1979 til 1982.

Viggo Jensen havde karriere som henholdsvis spiller og træner i en lang årrække. Spiller i Esbjerg, B1909, SpVgg Fürth og OB. Otte landskampe blev det også til på CV’et. Cheftræner i SfB, Silkeborg, Viborg, Malmø, Esbjerg og Vejle. I 1992 var han ass. træner for landstræner Richard Møller Nielsen, da Danmark sensationelt blev Europamester på et afbud med 2-0 finalesejr over Tyskland ved EM i Sverige. To år senere, ved Miraklet i Madrid i 1994, var han ass. træner i OB, der slog den spanske mesterklub Real Madrid ud af UEFA Cup’en.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment