Stort udendørs bevægelsesområde i Tved bliver nu indviet

Tidligere i år donerede Salling Fondene via føtex Svendborg 250.000 kroner til Tveds Uderum til et udendørs bevægelsesområde med multifunktionelt træningsanlæg, som alle frit kan bruge.
image1

Gravearbejdet er i fuld gang, og lige om lidt står et helt nyt udendørs bevægelsesområde ved skolen, forsamlingshuset, hallen og boldklubben i Tved klar til at blive indviet.

 

Torsdag den 30. maj 2024 kl. 16 bliver det nye område taget i brug med indvielsestaler, balloner og kage. Området er blevet en realitet efter nogle års intenst arbejde, og efter at det har modtaget 10 forskellige donationer på i alt 565.000 kroner, hvoraf Salling Fondene via føtex Svendborg har doneret den største på 250.000 kroner til projektet tidligere i år. Det er Kompan, som står for at lave det nye bevægelsesområde.

 

Karen Ejerskov, formand for Tveds Uderum, ser frem til, at området bliver taget i brug.

 

– Indvielsen er kulminationen på mange års arbejde, og vi glæder os meget, til bevægelsesområdet åbner og forhåbentlig bliver taget godt imod. Det kommer til at give en stor sammenhæng med de øvrige aktiviteter, som allerede findes på stedet – blandt andet en pumptrack, siger hun.

 

Det nye bevægelsesområde kommer til at have fokus på opvarmning, udstrækning og styrketræning. Det kan også danne ramme om børns leg og bevægelse – kun fantasien sætter grænser. Derudover kan man scanne QR-koder til podcasts om Tveds lokalhistorie, som man kan lytte til, enten når man bruger uderummet, eller hvis man går en tur rundt i Tved. De er blevet til i et samarbejde med Tved Lokalhistorisk Arkiv, som også deltager på indvielsesdagen.

 

Varehuschef i føtex Svendborg, Peter Lund Tørving, er imponeret over den flotte indsats, som folkene bag det nye uderum har lagt i det.

 

– Det er nogle fantastiske ildsjæle, som står bag projektet. De har ydet en kæmpe indsats.

Jeg håber, at det nye udendørs bevægelsesområde kan være med til at samle lokallivet og skabe aktiviteter. Det er fantastisk at være en del af en virksomhed, hvor vi har muligheden for at give en del af overskuddet tilbage til lokalsamfundet og være med til at støtte et aktivt liv for byens borgere, siger han.

 

FAKTA:

  • Siden 2018 har føtex indstillet en række lokale projekter, der primært støtter børn og unges bevægelse, nærvær og fællesskab, til donation fra Salling Fondene
  • Ansøgninger til projekterne kommer fra lokale foreninger samt borgere og er indsamlet via føtex-varehuse landet over
  • De enkelte Føtex-varehuse udvælger og indstiller de projekter, som de forventer, vil gøre den største forskel for deres lokalområde
  • Siden 2018 har Salling Fondene doneret 16 millioner kroner til 71 forskellige projekter, der har været indstillet via føtex
  • Det er Købmand Herman Sallings Mindefond, der har doneret 250.000 kroner til Tveds Uderum
  • Der er nu åbent for nye ansøgninger

 

Om Salling Fondene
Salling Fondene er eneejer af Salling Group, som driver bl.a. føtex, Bilka, Netto, Salling stormagasiner, BR, Carls jr., Starbucks og Skagenfood. Fondene har gennem mange år bidraget til en lang række nationale og lokale initiativer og projekter til glæde og gavn for mennesker i hele Danmark.

Samtidig har fondene givet en række store donationer til organisationer inden for blandt andet kultur, kirke, sport, forskning og andre almennyttige, almenvelgørende eller værdige formål.

Siden 2012 har Salling Fondene doneret over to milliarder kroner.

Salling Fondene består af to selvstændige fonde:

  • Købmand Herman Sallings Fond
  • Købmand Ferdinand Sallings Mindefond

 

Læs mere om Salling Fondene og de lokale donationer her: www.sallingfondene.dk/ansoening/lokale-donationer

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment