Maritim Guide 2024 ude nu!

Maritim Guide er nu på 24. årgang ude med de gode maritime historier fra Sydfyn. Denne gang med særlig fokus på Sundfærgen MS Helge, som i år fejrer 100 års fødselsdag.
Skærmbillede 2024-05-13 kl. 20.31.12

Download Maritim Guide 2024

 

AF KIM BASSE, journalist svendborgtidende.dk

 

Det Sydfynske Øhav er ét af verdens største oversvømmede istidslandskaber, som har skabt det smukke øhav.

Her kastede de unikke landskaber med den vilde natur og levende kulturhistorie, som møder sejlerne i Det Sydfynske Øhav en helt særlig status af sig i foråret. I marts 2024 blev Sydfyns status nemlig ophøjet til verdensarv, da Geopark Det Sydfynske Øhav blev udnævnt til UNESCO Global Geopark.

Som et billede på den levende maritime kulturhistorie i geoparken er den gamle rutefærge M/S Helge næsten blevet synonym med Svendborgsund. I år fylder den gamle færge 100 år. Det bliver selvfølgelig fejret på selve dagen den 24. juli 2024. For som borgmester, Bo Hansen siger, så sejler M/S Helge på Danmarks dejligste sejlrute:

”Sommerrutefarten giver vores turister mulighed for at opleve vores maritime DNA på egen krop. Og så gør det ikke noget, at de samtidig kan betragte byen, landskabet og øerne fra søsiden. Det giver en anderledes oplevelse af Svendborg, og det er bestemt noget, man bør unde sig selv. Det er altid en eventyrlig tur på Sundet i al slags vejr”.

De stolte maritime traditioner og handlen omkring øhavets hovedstad, Svendborg, har om noget skabt fundamentet for det mekka af oplevelser, der møder sejlerne, når de går i land i de mange hyggelige havne på Sydfyn. Det og meget mere kan du læse om i magasinet her, hvor der fra hele redaktionen skal lyde et stort velkommen til 24. udgave af Maritim Guide Sydfyn og Det Sydfynske Øhav.

 

Foto: Svendborg Havn

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment