Gulvet slår revner og forsinker nyt børnehus på Thurø med to måneder

66 børn må vente lidt endnu inden de kan rykke ind i det nye børnehus på Thurø
børnehus gulv

AF ERIK JØRGENSEN

 

Da børnene fra Skårup Skovmølle for et års tid siden var med til at tage første spadestik til det nye børnehus på Thurø, havde de en forventning om, at de skulle begynde 1. september i år, men nu må de blive, hvor de er – indtil videre. Problemer med revner i gulvet skal rettes op, og det tager sin tid

 

66 forventningsfulde børn havde set frem til at begynde i det nye Østerdalen Eriksholm Børnehus på Thurø mandag 2. september. De tyvstartede, da de deltog ivrigt i første spadestik for et års tid siden.

Men gulvet slår revner og skaber skår i glæden.

– Det foreløbige bud er, at børnehuset kan starte op 1. november, altså med to måneders forsinkelse, som det ser ud nu, oplyser Jesper Sigurdsson, leder af Sekretariat og Dagtilbud i Svendborg Kommune, der med disse ord må skuffe såvel alle børnene som forældrene.

– Vores ejendomsafdeling er sammen med entreprenøren ved at danne sig et overblik over, hvad forsinkelsen på grund af gulvet i det nye børnehus kommer til at betyde for opstartsdatoen.

Nogle af de 66 børn går i børnehuset på Bergmannsvej og i Skårup Skovmølle.

– Forældregruppen er via Aula informeret om, at børnene bliver disse to steder lidt længere, siger Jesper Sigurdsson.

Men der er også børn, der bliver passet på den anden side af dæmningen i børnehuse i Svendborg by, eller de kommer fra dagplejen. Forældre blev på et møde onsdag 3. juli orienteret om situationen. Ifølge Jesper Sigurdsson var der “en god og konstruktiv atmosfære og dialog om mulighederne på forældremødet”.

– For langt hovedparten er det muligt at tilbyde, at forældrene kan vælge mellem at blive i det nuværende dagtilbud indtil opstarten i Østerdalen Eriksholm Børnehus, eller de kan vælge at begynde i børnehuset på Bergmannsvej 1. september. Så kommer de sammen med den gruppe børn, der skal rykke over i det nye børnehus, forklarer Jesper Sigurdsson.

 

Børnene gravede ivrigt, da de hjalp udvalgsformand Jesper Kiel med første spadestik lige før sommerferien sidste år.
Foto: Erik Jørgensen

 

I brevet, der er sendt til forældrene, er der nogle vigtige datoer og telefonnumre at notere sig:

“I bedes senest 2. august sende mail til pladsanvisningen@svendborg.dk, hvor I bedes oplyse jeres barns navn og fødselsdag samt orientere, om I ønsker opstart på Bergmannsvej, eller om I ønsker at forblive i nuværende dagtilbud, indtil jeres barn kan begynde i Østerdalen Eriksholm Børnehus”.

Spørgsmål kan rettes til enten pædagogisk teamleder Michael Bjørnskov på mobil: 29 21 28 63 (i ugerne 27, 30 og igen fra uge 32) eller dagtilbudsleder Mai-Britt Strøm på mobil: 29 60 26 18 (i ugerne 27, 28 og igen fra uge 33).

Michael Bjørnskov lægger ikke skjul på, at den forsinkede åbning af det nye børnehus på Thurø “giver nogle udfordringer…” Og derfor sidder han klar ved telefonen, hvis forældrene har opklarende spørgsmål.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment