Danmarks smukkeste cykelsti

Der er lagt op til folkefest og folkejubel, når Danmarks smukkeste cykelsti, indvies på fredag den 7. juni 2024 kl. 13.00.
1

Trafikanter på hovedvejen mellem Ollerup og Svendborg har det seneste halve år med interesse og fascination fulgt det omfattende arbejde med at etablere cykelstien forbi Hvidkilde.
Mange mennesker og forskellige spændende entreprenørmaskiner har været i arbejde både på land og i søen ved Hvidkilde for at realisere projektet med den nye cykelsti, og det ligner, at de har udført et usædvanligt flot stykke arbejde.

 

Forum 5762 arbejdsgruppe
Forud for entreprenørmaskinernes indtog er foregået en helt afgørende indsats over en årrække, hvor frivillige ildsjæle har arbejdet utrætteligt på, at der her på det cykelglade Sydfyn også skulle være en cykelsti hele vejen mellem Ollerup og Svendborg. Den har i årtier været savnet ved Hvidkilde – ikke mindst af hensyn til trafiksikkerheden.

Da borgerinitiativet Forum 5762 (nu lokalråd) afholdt sit allerførste borgermøde d. 19. september 2018 i spisesalen på Den Frie Lærerskole i Ollerup – med fokus på udvikling af lokalområdet, var den manglende cykelsti naturligt et af de temaer, der blev bragt op. En arbejdsgruppe under Forum 5762 blev denne aften dannet, og man gav hinanden håndslag på at arbejde målrettet på at realisere cykelstien.

Arbejdsgruppen blev senere også til “Foreningen for cykelsti mellem Ollerup og Svendborg”, og i samarbejde med bl.a. Hvidkilde Gods, Svendborg Kommune, lokale folketingsmedlemmer, Cyklistforbundet, lokale skoler og foreninger, arkitekt Philip Rasmussen fra By og Landskab Nakskov og Vejdirektoratet er missionen nu lykkedes her knap 6 år senere, hvor cykelstien er en realitet.

 

Glad formand forventer folkefest
Jens Fabricius Hansen er formand for Foreningen for cykelsti mellem Ollerup og Svendborg og næstformand i Forum 5762 og i Cyklistforbundet Afdeling Svendborg, og han er selvsagt en meget glad mand:

– Der er lagt op til folkefest og folkejubel, når det, der allerede omtales som Danmarks smukkeste cykelsti, indvies på fredag d. 7. juni 2024 kl. 13.00.

Indvielsen bliver kulminationen og forløsningen på mange års lokal kamp og ihærdige bestræbelser på at få cykelsstien mellem Ollerup og Svendborg gjort færdig.

Det er imponerende, hvad der kan opnås, når man rykker sammen i lokalområdet og bliver enige om at trække samme vej.

Vejdirektoratet har ydet en helt imponerende indsats for at skabe en løsning med høj æstetisk kvalitet og med forenet hensyn til stedets helt særlige koncentration af herlighedsværdier, fredninger, kulturarv og sydfynsk natur – på en måde, så det fremover vil opleves både attraktivt, trygt og sikkert at vælge cyklen på strækningen, siger Jens Fabricius Hansen.

 

Cykelkage og underholdning
Elever og ansatte på skolerne i Ollerup er nogle af dem, der længe har ønsket sig cykelstien, og de spiller også en rolle, når Vejdirektoratet inviterer alle interesserede til indvielse og fejring af den nye cykelsti.

Det foregår fredag d. 7. juni i tidsrummet mellem kl. 13.00 og kl. 14.30 foran Gymnastikhøjskolen i Ollerup, hvor der vil være taler, cykelkage og cykelkaffe, samt musikalsk underholdning med eleverne fra naboskolen Ollerup Efterskole – Sang & Musik.

Efter de indledende taler og let opvarmning foran Gymnastikhøjskolen opfordres alle til kl. 13.30 at tage en tur på den nye cykelsti og returnere til Ollerup, hvor Vejdirektoratet er vært med kaffe og kage, og der er mulighed for at evaluere cykeloplevelsen i hyggeligt samvær, inden arrangementet slutter kl. 14.30.

Alle er velkomne.

 

Den Lille Avis SYDFYN ønsker alle gode kræfter, der har bidraget til processen – og hele Sydfyn STORT TILLYKKE med Danmarks nok smukkeste cykelsti.

Lad det endelig være en god anledning til, at endnu flere børn, unge og voksne på Sydfyn oftere tager en tur på deres cykel.

 

I sine mange år som skoleleder på Vester Skerninge Friskole indgik følgende altid i Jens Fabricius Hansens velkomst på første skoledag til de nye elever og deres forældre:

– Vi ønsker at give eleverne “modvindskompetence”, og bl.a. derfor cykler vi til alle de ting, vi overhovedet kan.

At cykle mere er godt for den enkeltes fysiske og mentale sundhed, for samfundet og for miljøet.

Invitation til indvielse af cykelsti ved Hvidkilde

 

 

 

1 kommentar

  1. rigtig flot, men hvor er det indbyggede neutrale gelænder lyset, der kunne have været drevet af sollys ?

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment