Cykling kan øge intelligensen: Sådan cykler du dig klogere

En halv til en hel times cykling mindst tre gange om ugen er noget af medicinen, der øger intelligensen
Skærmbillede 2024-04-28 kl. 21.32.44

En tur på cyklen er ikke bare godt for kroppen. Cykling er også godt for intelligensen, og faktisk kan du blive klogere, når du cykler.

Læs her artikel fra Outdoor & Camping om hvorfor cykelturen til arbejde ikke bare er godt for hjertet, men også for hjernen. Du bliver nemlig mere intelligent, når du suser hen ad cykelstien.

Når du bruger kroppens muskler, bliver hjernen nemlig større. Det fortæller hjerneforsker Troels W. Kjær, der bl.a. forsker i, hvordan motion og cykling påvirker intelligensen.

– Vi har fundet ud af, at intelligens både er noget, man er født med, og noget, man kan træne sig til. Du bliver faktisk klogere af at cykle til arbejde – hvis du cykler længe nok, og får pulsen op. Når du træner, bliver der i musklerne frigivet nogle signalstoffer, som løber rundt i blodbanen og også op i hjernen, hvor de får hjernen til at lave flere nerveceller og større forbindelser mellem nervecellerne”, siger han og fortsætter:

– Og når vi har flere nerveceller og flere forbindelser mellem nervecellerne, så har vi mulighed for flere ting: Vi har mulighed for at huske bedre, vi har mulighed for at tænke, og i sidste ende også være mere intelligente,” siger Troels W. Kjær.

 

Om Troels W. Kjær
Troels W. Kjær er en højt anerkendt hjerneforsker, forfatter og speciallæge, der er kendt for sin ekspertise inden for hjernens funktioner og mysterier. Med en imponerende baggrund og en passion for at formidle kompleks videnskab på en letforståelig og underholdende måde, har Troels W. Kjær skabt en markant indflydelse i offentligheden
Læs mere og kom tættere på hjernens forunderlige univers

 

 

Foto: Marjan fra Pixabay og fra troelswkjaer.dk

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment