Cykelfolkefest ved Hvidkilde

Sikke en fantastisk unik indvielse fredag den 7. juni 2024 af den nye cykelsti ved Hvidkilde. Var man med der, så er det nok noget, som ingen af deltagerne nogensinde glemmer igen.
HOVEDFOTO

AF MICHAEL GRUBE – Den Lille Avis – SYDFYN

 

Cykelentusiast og formand for Foreningen for cykelsti mellem Ollerup og Svendborg Jens Fabricius Hansen havde forudset det med sin udtalelse til juni-udgaven af Den Lille Avis SYDFYN: “Der er lagt op til folkefest”.

Og en folkefest, det blev det – og alle var glade.

De frivillige primusmotorer i “cykelstigruppen”, der blev dannet på et Forum 5762 Borgermøde d. 19. september 2018 i spisesalen på Den Frie Lærerskole i Ollerup, kunne notere sig “Mission fuldført”.

Arkitekt Philip Rasmussen fra By og Landskab i Nakskov har hjulpet cykelstigruppen med sine skitser, der har inspireret til den færdige løsning, og han glædede sig over at se det realiseret.

Greve Carl Johan Ahlefeldt-Laurvig-Lehn på Hvidkilde glædede sig over den gode dialog med lokalsamfundet, samarbejdet med Vejdirektoratet og det smukke resultat med cykelstien, og han mindede om, at man først er helt i mål med projektet, når en ny Hvidkilde allé er genplantet.

 

 

Vejdirektoratet var også glade for samarbejdet og den flotte løsning på deres hidtil mest komplekse cykelstiprojekt.

Borgmester Bo Hansen roste også det flotte arbejde, der nu har resulteret i Danmarks måske smukkeste cykelsti. Og selvfølgelig alle os andre, der nu oplever en både smuk og meget mere sikker cykeloplevelse forbi Hvidkilde.

Op mod 1000 mennesker var samlet foran Gymnastikhøjskolen i Ollerup til taler og fælles gymnastisk opvarmning, inden mere end 600 cyklister i alle aldre kørte på den nyindviede cykelsti forbi Hvidkilde mod Svendborg og retur til Ollerup.

 

Pitstop og havørn
På bakketoppen med flot udsigt over Hvidkilde Sø havde Dagli’Brugsen i Ollerup lavet et pitstop med vand og energibar til alle cyklister. Det var et godt initiativ.

Hele scenariet fik en lokal havørn på vingerne, så den kunne ses kredse majestætisk over den næsten uendelige række af glade cyklister, der også fik denne ekstra naturoplevelse med.
Efter sigende er tre havørneunger blevet udruget ved Hvidkilde Sø her i foråret, så hen over sommeren er der mulighed for at se flere havørne på vingerne.

 

 

Afslutningsvis var der kaffe og cykelkage til alle, mens eleverne fra Ollerup Efterskole Sang & Musik sørgede for fremragende musikalsk underholdning.

Sikke en folkefest – TILLYKKE til Sydfyn og alle de gæster, der i mange år frem vil glæde sig over den nye cykelsti.

 

Alle drone foto (DJI) er fra: Philip Rasmussen/Søren Rosenberg – ByogLandskab

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment