Båden, bilen og fællesskabet
ANNONCE

Hvad gør man som ung sejlsportsudøver i Svendborg, når man skal hjem fra træningen og fællesskabet på søen og den sidste bus er kørt? Det problem stod de med i Thurø Sejlklub’s ungdomsafdeling når træningen i sejlklubben sluttede kl.19 og den offentlige transport ikke længere var en mulighed. Det blev derfor en ’logistisk nøgle’, da Karvil Svendborg stillede en spritny Hyundai med 100 hk. og anhængerstræk til rådighed for klubben i hele sejlersæsonen.
– Det har været fantastisk. Behovet er faktisk stort i at have en bil i en sejlklub ikke mindst for de unge som ikke har kørekort. Vi har kunne transportere 2-3 af vores Hobie Cat – katamaran både på 16 fod uden problemer og haft nemmere ved at få samlet de unge op til træning og afsted til stævner i år i hele landet. Vi er således ikke afhængige af, at forældrene skal køre de unge mennesker, fortæller Calle Hulthin Sørensen som er frivillig ungdomstræner i Thurø Sejlklub.
Team Karvil og fællesskabet
Søren Hagelskjær Jensen er salgschef ved Karvil i Svendborg og for ham er det at stille en bil til rådighed for sejlklubben en god måde at styrke relationen til lokalområdet og fællesskabet.
– Vi ønsker at hjælpe med at motivere de unge i lokalområdet til at fortsætte deres sportslige engagement. Det er med til at opbygge det vigtige fællesskab. Sammen med Thurø Sejlklub har vi skabt Team Karvil, som udgør 50-70 primært unge mennesker fra 8-26 år, hvor bilen har spillet en central rolle. Det samarbejde er vi både stolte af og glade for, siger Søren Hagelskjær Jensen, og oplyser, at bilen er en Hyundai i20 1.0 T-Gdi med aut. gear årgang 2024 – blot for faglighedens skyld.
Calle Hulthin Sørensen fortæller, at samarbejdet med Karvil har været afgørende for, at de unge har kunnet træne flere gange om ugen, og at bilen er blevet en integreret del af fællesskabet.
– Team Karvil betyder meget for holdet. Det at have en fælles identitet har større betydning end man regner med. Relationen til Karvil er meget vigtig – faktisk vigtigere end bilen i sin fysiske form. Det er et perfekt match til vores behov, siger Calle Hulthin Sørensen og tilføjer, at sikkerheden også er vigtig.
– Det er afgørende at sikkerheden er i orden – ikke mindst når vi kører med unge mennesker. Her lever Hyundai’en virkelig op til forventningerne. Bilen har sikkerhedsseler til 5 prs. og den er fyldt hver gang – også med alt oppakning, sejltasker og udstyr i et stort og rummeligt bagagerum. Vi har været på flere weekendture i den uden problemer. Bilen har kørt godt 5000 km. i år for Thurø Sejlklub, hvor det er værd at bemærke, at de 3000 km. alene er daglig kørsel til og fra træning mv., forklarer ungdomstræneren.
Fynsk forankret
Karvil har eksisteret siden 2001 og startede i Odense. I dag er der Karvil forretninger i Odense, Svendborg, Middelfart, Fredericia, Aabenraa, Rødekro, Sønderborg og Roskilde.
– Vi ønsker at være lokalt forankret uanset hvor i landet man finder Karvil. Det lokale kendskab betyder rigtig meget i vores relation til de mennesker der bor her. Medarbejderne og deres berøringsflade og lokale relationer er en vigtig drivkraft hos os, forklarer Søren Hagelskjær Jensen og svarer på spørgsmålet om sejlklubben også til næste kan regne med en sponsorbil:
– Vi stiller meget gerne en bil til rådighed igen til næste år for Team Karvil. Hvilken type det bliver, går vi i dialog med teamet om. Måske en anden model – f.eks. en elbil så vi også får bæredygtighedsperspektivet med. Vi har flere elbiler i modelprogrammet, der må trække over 1.500 kg, lyder det fra Søren Hagelskjær Jensen.
Søren Hagelskjær Jensen fra Karvil (tv) og Calle Hulthin Sørensen fra Thurø Sejlklub ved Smørmosen på Thurø foran Team Karvil bilen med Hobie Cat – katamaran-båden på traileren.