I dybden med Sydfynske mejerier

Kirsten Nistrup Vilhelmsen, der bor i Troense, har skrevet en grundig bog om mejerierne på Tåsinge og Langeland. Mai-Britt Schultz, der bor i et af de to tilbageværende mejerier på Tåsinge, har læst bogen.
Foto

AF MARTIN RAMSGÅRD, Redaktør – TØSINGEN

 

Det var vældig interessant som mejeriejer at læse den nye bog fra Langelands Museum, Engblomster i fed cremet mælk, som Kirsten Nistrup Vilhelmsen har skrevet om mejeridriften på de Sydfynske øer. Der er ingen tvivl om, at hun har lavet et stort og grundigt researcharbejde, med mange faktuelle oplysninger om de enkelte mejerier og som med al god research, kunne der spindes mange gode historier om kvægsygdomme og fælles adoptioner af finnebørn. Men heldigvis lader hun fakta og andres beretninger være det bærende sammen med gamle og nyere fotos af alle de store og små mejerier, der engang var rundt omkring i det sydfynske landskab.

Kirsten Nistrup Vilhelmsen har dermed skrevet en bog, som vil kunne interessere alle, der interesserer sig for det sted de bor og dets historie. For vi kender jo alle til de markante bygninger rundt omkring, og som nu alle bruges til andre formål eller er revet ned, mens mælken bearbejdes i mejerier, der ligger langt fra produktionsstederne, og kun viser sig som blanke tankbiler i landskabet.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment