Boghylde Rigdom

Svendborg Kommune får støtte fra Vejdirektoratets Trafiksikkerhedspulje og Cykelpulje til anlæg af separat cykelsti hele vejen rundt om rundkørslen
IMG_3761

AF NIELS JØRGEN ANDERSEN

 

Jeg er ikke sikker på, at det er Troels Mylenberg, som har opfundet begrebet ”Bookshelf Wealth”. Men hans bogreoler blev landskendt, da han i 2021 tonede frem på skærmen for at komme med en politisk analyse. Her var baggrunden ofte reolen med bøger, eller som han selv kaldte det: hans tryghedstapet.

 

En af de store trends i boligindretningen i 2024 er reolen, som spås en stor revival. Faktisk i sådan en grad, at der både på sociale medier og blandt de etablerede nyhedsmedier som The New York Times og Financial Times er en diskussion om baggrunden eller intentionen med den nye trend. Debatten handler om autenticitet versus æstetik. “Boghylde rigdom” refererer til et koncept, hvor man fremviser sin bogsamling på en måde, der afspejler ens personlige smag, interesser og intellektuelle stræben. Tendensen går ud over blot at eje bøger; det handler om, hvordan bøgerne vises og integreres i boligindretningen, sammen med tekstiler, møbler og kunst.

 

Samtidig er der en tendens til at interessen for litteratur, læsning og fordybelse er stigende, hvilket kan bidrage til denne interiørtrends udfoldelse. Rent indretningsmæssigt går tendensen fint i retning af øvrige trends, som kan samles på den hylde, der omhandler personlighed og autenticitet. Om du har købt bøgerne fra nye eller erhvervet dem i genbrugsbutikken har ingen betydning. Her er det den personlige livshistorie, den personlige – gode eller dårlige – smag, samt din personlige nysgerrighed, som har betydning. Hellere et personligt udtryk fremfor et overdrevent ”købt” udtryk.  Designmæssigt er målet at skabe et rum med både autenticitet og bevidste valg/udtryk i forhold til din personlige historie uden at virke overdrevent.

 

Nu har vi malet grønne og blå vægge i et par år, så nu er tiden kommet til at få bogreolen tilbage i stuen. Og nu ved vi også, hvad der skal i reolen, der hvor pladsen er blevet tilovers efter at analoge medier som fotoalbum, musikanlæg, højttalerne, LP’er og CD’er definerede os, som dem vi er. Ud over bøgerne (stående, liggende), fyldes reolen med ting, som skaber den historie, som afspejler ens personlige interesser, hobbyer og livsstil.

 

Også Troels Mylenbergs børn var opmærksomme på deres fars brug af TV-baggrund. Uden hans vidende byttede de en af hans bøger ud med en tyk, lyserød prinsessebog, “Disneys store prinsessebog”, filmede det og lagde på de sociale medier. I 2024 får den lyserøde prinsessebog lov til at blive stående i reolen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment