Ny lysregulering i Brovejskrydset tænder tirsdag i efterårsferien

Efter to måneders anlægsarbejde er Vejdirektoratet klar til at trykke på kontakten, og bilisterne skal vænne sig til nye tider i det stærkt trafikerede vejkryds i Rudkøbing 
IMG_7405

AF ERIK JØRGENSEN

De mange bilister, der dagligt passerer gennem Brovejskrydset i Rudkøbing, kan se frem til, at Vejdirektoratet tirsdag i efterårsferien tænder for den nye lysregulering efter et par måneders anlægsarbejde med de trafikale udfordringer, det har givet med afspærringer og indkørsel forbudt til Rudkøbing. 

“Vi tænder signalet sidst på tirsdag eftermiddag, oplyser projektleder Torben Juul Jørgensen, Vejdirektoratet, dog med det forbehold, at uventede ting kan ske.

Langeland Kommune havde ønsket to spor fra Ringvejen, men Vejdirektoratet ville kun anlægge et med henvisning til trafikmålinger.

Det sker uden den store virak, men med et tryk på en knap, og så skulle lyskrydset gerne gå i grønt, gult og rødt, og bilisterne skal vænne sig til nye tider med intelligent trafikstyring i det stærkt trafikerede vejkryds – blandt andet med regelmæssige færgetræk med store lastvognstog tur/retur over Langelandsbroen til og fra Spodsbjerg – Tårs overfarten. 

“Lysreguleringen bliver testet i en periode på en 14 dages tid, så vi kan følge, om det opfylder kriterierne, forklarer Torben Juul Jørgensen og tilføjer, at ved eventuelle uhensigtsmæssigheder vil der ske fejlmeldinger, som der vil blive rettet op på. 

Erfaringen fra de to måneder, hvor anlægsarbejdet har stået på siden august, er, at trafikken er gledet gennem vejkrydset mere eller mindre smertefrit uden nævneværdige uheld til trods for de udfordrede oversigtsforhold, mens enkelte bilister fra Brovejen har forsøgt at trodse omkørslen og snige sig ind mod byen. 

Spændende skal det blive at følge, hvordan trafikken udvikler sig, når intelligent trafikstyring skal regulere tingene i grønt, gult og rødt. Langeland Kommunalbestyrelse havde et stærkt ønske om to spor – henholdsvis mod venstre og højre – fra Ringvejen samt en ekstra “færgetræks vejbane” på selve Brovejen, men det afviste Vejdirektoratet med henvisning til trafikmålinger.

Da anlægsarbejdet gik i gang med at fræse asfalt af i Brovejskrydset en fredag tilbage i august, opstod lange bilkøer, men i anlægsperioden er trafikken gledet smertefrit uden nævneværdig kødannelse. Spændende hvordan det bliver, når lyset tændes, og intelligent trafikstyring skal regulere trafikken, blandt andet ved regelmæssige færgetræk fra Spodsbjerg.

Foto: Erik Jørgensen

1 kommentar

  1. Der bør være en stiplet linje på ringvejen, så trafikanterne kan deles om vejen, i stedet for at holde midt på, når man skal til venstre mod Svendborg.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment