SF's røde borgmester overlader stafetten til sin grønne kronprins

Ulrik Pihl blev på medlemsmøde torsdag aften valgt til ny borgmesterkandidat for SF Langeland, og han vil sætte fokus på den grønne dagsorden
Skærmbillede 2024-09-26 kl. 23.52.10

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Med klapsalver og en svajende rød fane blev SF’s gruppeformand i Langeland Kommunalbestyrelse, Ulrik Pihl, valgt til ny borgmesterkandidat ved et medlemsmøde torsdag aften i Borgerhuset i Rudkøbing.

– Det er lidt ligesom at være til jobsamtale at stå her, sagde Ulrik Pihl indledningsvis til de 25 fremmødte medlemmer, som ikke skulle ud i en aften med kampvalg. Ulrik Pihl blev valgt uden modkandidat.

 

Har bestået eksamen
Det lå i kortene på forhånd, at afgående borgmester Tonni Hansen ville give stafetten videre til Ulrik Pihl. Han udtaler til langelandtidende.dk, at han havde spottet et talent i Ulrik Pihl og var derfor ikke et sekund i tvivl om, at han skulle blive hans afløser som borgmesterkandidat.

Er det hårdt at skulle stoppe?

– Det har uden tvivl været en svær beslutning ikke at genopstille. Men jeg er helt tryg ved og sikker på at Ulrik Pihl er den helt rigtige for Langeland, smilede Tonni Hansen mens han roste kronprinsen for at bestå eksamen i de svære budgetforhandlinger og i den krævende post som gruppeformand, hvor man skal kunne formå at lytte og reflektere i omgangen med de øvrige politikere og forvaltningen.

 

 

Den grønne dagsorden betyder mere end den røde
Den grønne omsætning står højt på Ulrik Pihl’s prioriteringsliste. Og det skal gøres sammen med langelænderne.

– Jeg vil tage den vigtige grønne dagsorden med ind i kommunalbestyrelsen, sagde Ulrik Pihl og svarede på et spørgsmål om den grønne tre-part, at det vil han følge op på i forhold til kommunens rolle.

– Vi skal inddrage et grønt Langeland i den kommunale valgkamp. Og det skal være med fokus på den grønne profil. Den grønne dagsorden betyder mere end den røde, lød det fra borgmesterkandidaten.

 

Hvordan er du rød? ville partiforeningens nestor Poul Nielsen, tidligere mangeårigt medlem i daværende Rudkøbing Byråd, vide.

– I min overbevisning, svarede Ulrik Pihl og refererede til sine erfaringer som leder på asylområdet med “borgere i udsatte positioner”.

– Jeg har stor respekt for, at vi skal skabe en politik, der kan sikre de svageste borgere på Langeland.

Partiforeningen præsenterede i øvrigt sin nye fane på medlemsmødet, og det kunne Tonni Hansen og Ulrik Pihl ikke stå for. Så de svingede lidt med fanen.

 

 

Foto: langelandtidende.dk

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment