Årets Tophatfest i Stenstrup blev igen en stor succes

Tophatfesten i uge 32 bød på spillegilde, sponsorløb med udklædte aktører, fodboldkampe og halbal.
1

AF TORBEN FROST

 

Hele 235 mennesker i alle aldre og fra store dele af Fyn havde købt banko-plader til årets Tophat-spillegilde. Måske fordi der var mange flotte præmier, både sponserede præmier samt pengepræmier.

 

Spillegilde for alle
Blandt gæsterne var den lokale Torben Christensen, der ellers mest ses ved klubhuset, når der spilles fodbold på Stenstrup Stadion. ”Ja, jeg er sørme kommet til banko i år – jeg blev spurgt af Sabrina Lang, om jeg ikke ville med, så det sagde jeg Ja til,” fortalte Torben Christensen.

 

I det modsatte hjørne af hallen sad Johanne Signe Eriksen fra Kirkeby, som havde lokket naboen, Mette Ernstsen med til banko i Stenstruphallen. Og vidst også Jette Jespersen fra Kirkeby, hun sad i hvert fald ved siden af de andre to.

 

Ved et andet bord sad sørme 3 af 4 søstre fra Svendborg, som jeg har kendt fra mit arbejdsliv, som leder af plejehjem i Svendborg. Det gav mig anledning til at spørge til, hvad der drev dem alle til Stenstrup?

 

Anette Hansen sagde, at søstrene af og til tog sammen afsted til banko, forskellige steder på Fyn. Mindstesøster Ingelise Henriksen tilføjede, at det var både hyggeligt og afstressende at være afsted til banko, sammen med sine søstre, der desuden tæller Ketty Lindhardtsen fra Ringe samt Bente Hansen fra Svendborg.

 

 

Fredag: Skønne aktiviteter for børn, sponsorløb, sjov og hygge for voksne
Som de senere år kørte Det Lille Tog ture rundt i Stenstrup med børn i alle aldre – også dem over både 50 og 70!

 

Vejret var både vådt og blæsende den første halvdel af dagen, så hoppe-borgene blev sat op i den store hal i Stenstruphallen, hvor der således var aktivitet frem til langt ud på aftenen.

 

I hallen kunne man også besøge Glimmer-Marie, som var kommet fra Århus for alt ansigtsmale alle børn, der havde lyst. Og der var rigtig mange børn, der havde lyst til at blive smukkeseret i ansigtet med alle regnbuens farver plus guld og sølv! En af dem, der blev ansigtsmalet, var Cia fra Kirkeby, der havde sin mor, Camilla med til Tophat.

 

Regnen stoppede og solen kom som kaldt, ca. 1½ time før sponsor-cykelløbet begyndte kl. 17. Rigtig mange havde fundet personlige sponsorer, som tilsammen cyklede over 120.000 kr. hjem til Stenstrup Idrætsforening.

 

Efter sponsorløbet blev John Hansen hyldet for flest indkørte sponsorkroner og ”Bondegården med fugleskræmsel-gruppen” blev kåret som flotteste udklædning. Begge modtog gavekort fra Stenstrup Brugs af Tophatkomiteens formand, Christian Hansen.

 

Fredag aften stod i øvrigt i hyggens tegn med grillmad fra Vormark Forsamlingshus samt øl, vin og vand, serveret af de mange frivillige, der er med til at gøre Stenstrup Tophat fest både festlig og indbringende for idrætsforeningen.

 

 

Lørdag: Fodbold på grønsværen og Tophat-festaften samt kåring af årets SIF´er.
Nu er Den Lille Avis jo ikke en sportsavis, men der var vist heller ikke noget at skrive hjem om fra herrernes Serie 2-kamp, som endte med et markant nederlag.

Til gengæld var der fuldt humør og en fyldt (lille) hal med ca. 250 festende gæster som dansede og festede til musik fra verdens bedste DJ Morten LP.

Undervejs skulle årets SIF´er kåres, hvilket normalt klares ved at foreningsformanden, hvilken i al beskedenhed er undertegnede, holder en ”festtale” for vinderen – Det var jeg også i gang med, da mikrofonen blev taget fra mig… hvorefter jeg måtte sande, at Stenstrup Idrætsforenings bestyrelse havde taget fusen på mig – og således kårede mig som årets SIF´er 2024. Af hjertet tak!

 

 

Det hele er det bedste.
Efter Tophatfest 2024 spurgte jeg Tophatkomiteens formand, Christian Hansen om, hvad der var det bedste ved dette års Tophatfest. ”Det hele!”, svarer Christian og tilføjer:
– Det kan godt være at der var noget dårligt vejr undervejs, men det er første gang det regner til Tophatfest i de 12 år jeg har været med, og alligevel var der smil og glade mennesker overalt, smiler han.

 

 

Foto: Torben Frost

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment