Publikum og musikere fik god oplevelse på Ø Festival

– Vi er ovenud lykkelige, glade og tilfredse, fordi der har været en god stemning, siger talsperson Carsten Holm lørdag eftermiddag, mens lokalt forankrede Dr. Rolf & Eminencerne varmer op i Ø Lounge

IMG_6633

AF ERIK JØRGENSEN

Festivalugen kulminerer på en solskins lørdag i Rudkøbing, ikke kun i den intime musikalske teltlejr på Rue Mark, men også med DM i High Diving på havnen, og i mindre format mødes gode venner fra nær og fjern, som de har gjort i mange år, til sammenkomsten Langeland Open i tennisklubben.

DM i High Diving havde 17 deltagere, der modigt udfordrede deres egne grænser og sprang ud fra 20, 16 og 13 meters højde – men flot så det ud med den godt 40 meter høje silo som kulisse. Et talstærkt publikum fulgte entusiastisk slagets gang på alle sider af havnebassinet.

Traditioner har gennem årene været en fast del i festivalugen, og det håber folkene bag Ø Festival Langeland at kunne leve op til i årene, der kommer. I hvert fald er talsperson Carsten Holm fortrøstningsfuld efter de tre dages premiere, hvor rundt regnet 3000 gæster har hygget sig i strand- og liggestole foran de tre musikscener.

– Vi er ovenud lykkelige, glade og tilfredse, fordi der har været en god stemning, siger Carsten Holm, mens lokalt forankrede Dr. Rolf & Eminencerne varmer op i Ø Lounge.

Han lægger vægt på, at ambitionen for Ø Festival Langeland er at give publikum en god oplevelse.

– At de føler sig godt behandlet i hyggelige og rare rammer, at de er sammen og nyder øjeblikket, pointerer han.

På spørgsmålet, om 3000 gæster er tilfredsstillende, selv om det er den første Ø Festival Langeland, svarer han, at der jo er plads til flere.

– Så vi må gøre det bedre i år to, som han tilføjer.

Om Ø Festival Langeland skal vokse til 5000, 6000 eller 9000 gæster, det må tiden vise.

– Det er vores ambition at holde festivalen intim.

Han håber (læs: opfordrer til), at publikum vil være gode ambassadører, når de kommer hjem og fortæller familie, venner og gode naboer om deres festivaluge. Gode ambassadører for såvel festivalen, Rudkøbing som Langeland som sådan, fordi forskellige aktiviteter til lands, til vands og i luften rundt på hele øen er en vigtig del af festival konceptet: at festivalen lukker sig ikke om sig selv.

– Vi får i hvert fald klap på skulderen, at det er en god festival. Nu skal vi evaluere og samle ind, hvad vi har hørt fra publikum. Vi skal finde niveauet i forhold til nærvær: Har vi ramt rigtigt, forklarer Carsten Holm.

Og med nærvær mener han, at det også handler om, at gæsterne kommer ud og oplever et levende Langeland.

Han har også bemærket, at musikerne har været glade for at være med til at sætte et aftryk på den første Ø Festival Langeland.

– De synes, at det har været fedt at være med på en ny musikfestival, vi har fået positive tilbagemeldinger, siger Carsten Holm.

Ø Festival er et samarbejde mellem Foreningen Langeland Sammen, Broløkke Herregaard, Gaardhaven og Good Boys Agency.

Langeland Open kalder de gamle venner, der gennem mange år er mødtes lørdag eftermiddag i festivalugen, deres hyggelige sammenkomst på Center Court i Rudkøbing Tennis Klub. Forrest fra venstre: Hans Peter Kromann, Karen Viuf, Kurt Christiansen, i midten sidder Torben Nielsen og Niels Jørgen Rønje, og bagerst er det Johnny Tholstrup og Bjarne Andersson. På paddlebanen i baggrunden er det Kenneth og Ulla Hogan, Stig Brink Larsen og Anette Jensen, der svinger ketsjerne.

Foto: Erik Jørgensen

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment