Halvmaratonløbet De 3 Broer fik god start

1500 deltagere i halvmaratonløbet De 3 Broer indtog Langelandsbroen

3 broer

AF ERIK JØRGENSEN

De mørke skyer fra syd, der ifølge meteorologerne truede med torden og skybrud, havde i nattens mørke afleveret, hvad de skulle. Så på Havnepladsen i Rudkøbing er der lørdag formiddag fred og ingen fare, kun gråvejr, og de 1500 deltagere i halvmaraton løbet De 3 Broer kan nøjes med at stå i kø og “tisse af” inden start.
Langelands borgmester Tonni Hansen (SF) er troppet op for at repræsentere kommunen sammen med Ulrik Kølle Hansen (V) og kommunaldirektør Jani Hansen, og det langelandske trekløver er meget begejstret for, at øhavets halvmaraton er genstartet efter nogle års pause.
– Jeg skal byde velkommen, og det er jo en ren fornøjelse at gå gennem byen, der holder åbent på grund af de mange mennesker, der gæster byen. Det er positivt, både for Rudkøbing og hele Langeland, siger Tonni Hansen, der håber og tror på, at de 1500 deltagere i halvmaraton løbet bliver gode ambassadører for øen, når de kommer hjem og fortæller den gode historie til familie, venner og naboer.
Det er tredje gang, at de tre broer i Det sydfynske Ø-hav, Langelandsbroen, Siøsundbroen og Svendborgsundbroen, lægger løbebane til dette halvmaraton, og det påvirker naturligvis trafikken. Således er Langelandsbroen helt lukket for trafik en halv times tid, men det er meldt ud i god tid, køen af biler er da heller ikke alvorligt lang, og politihjemmeværnet sørger for god ro og orden.

 

Mens det var GOG, der i 2016 og 2017 stod for arrangementet, har HCA Maraton overtaget styringen til denne tredje udgave.
– Vi har taget afsæt i 2016 og 2017-udgaverne af løbet, men vi har prøvet på at gøre løbet mere attraktivt for både Rudkøbing og Svendborg, ved at flytte både start og mål ind til byerne. Vores ambition er at skabe en årligt tilbagevendende løbebegivenhed med 2000 glade løbere i det sydfynske”, sagde Erik J. Mogensen, direktør for HCA Marathon, således til Langeland Kommunes hjemmeside tilbage i februar.
Fonden Fynske Bank lægger navn til sammen med Destination Fyn, Svendborg Event og Langeland Kommune. Formålet er kort og godt at gøre reklame og få Sydfyn og øer på landkortet.
– De 1500 maratonløbere skal være velkomne til at komme tilbage, og de må meget gerne tage familien og gode venner med, smiler Langelands borgmester Tonni Hansen.

 

Se video fra før starten

Foto og video: Erik Jørgensen

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment