Langelandske ambassadører: Turistsæsonen er et udstillingsvindue for boligmarkedet

Langelandske ejendomsmæglere har gode erfaringer med, at salg af fritids/sommerhuse åbner døren til helårshuset, når turister på ferieturen til Rosengrenen i Ø-havet får øjnene op for øens smukke natur, den hyggelige gamle købstad – og de billige huspriser.
Skærmbillede 2024-06-22 kl. 11.33.32

AF ERIK JØRGENSEN

 

Langeland Kommune har en bosætningspolitik med budskabet “et levende sted at bo – sammen”, og i denne ligning spiller øens ejendomsmæglere en vigtig hovedrolle, hvis kabalen skal gå op.

Nu står sommerferien for døren, og d’herrer ejendomsmæglere, Benny Boesgaard, EDC, Johnny Didriksen, danbolig, og Morten Albertsen, Nybolig, er ganske klare i mælet: Turistsæsonen, hvor mange tusinde mennesker fra nær og fjern gæster Langeland, er et godt udstillingsvindue.

 

– Det er lige den travleste tid, du har valgt, konstaterer Benny Boesgaard.

Han har erfaring med, at folk kigger husene an og vender tilbage senere på året, hvis der er bid, og han ser optimistisk frem til “sommersalget”.

– Vi er inde i en positiv trend på Langeland, hvor investorer har sat penge i udviklingen på Broløkke og Dageløkke Havn, de er også med i Ø Festival Langeland og festivalen Liv og Glade Dageløkke, og når nogen kommer udefra og vil bruge penge her på øen, så tænker andre måske, at det er ikke det dummeste sted at købe hus, pointerer Benny Boesgaard.

 

Langeland er kendt for sine mange fritids- og sommerhuse, der er ingen bopælspligt, og det er da også dem, der står først for som indgangsdør for potentielle tilflyttere, også kaldt deltids langelændere, fordi de har hjemme på matrikler andre steder i landet på den anden side af vandet. Og lige ser tiden an.

 

– Vi har heldigvis godt med huse, både sommer- og helårs, og jeg forventer, at der bliver trafik i butikken – og fremvisninger. De kigger sig omkring, sonderer terrænet, og så skal de lige hjem og snakke om tingene og slår til senere, siger Johnny Didriksen og tilføjer, at han oplever, at mange kunder har researchet det langelandske boligmarked, inden de indstiller gps’en og turen går mod Rosengrenen i Ø-havet.

 

De primære kunder i butikken er det modne publikum på plus 50, som investerer i et fritidshus med henblik på retræte “på deres gamle dage”, hvor de sælger det dyre hus på Sjælland, Fyn eller i Jylland, og med penge på lommen rykker teltpælene til Langeland og nyder deres otium i stille og fredelige omgivelser i den hyggelige gamle købstad eller ude på landet.

 

– Jeg vil også godt nævne, at vi har mange aktive mennesker ude i enderne, der med deres ildhu og mange aktiviteter gør det attraktivt, se bare på Frikadellefesten i Lohals og Havnefesten i Bagenkop, de gør virkelig meget for at lokke folk til både som gæster og som potentielle tilflyttere, siger Johnny Didriksen.

 

Morten Albertsen lægger vægt på, at der ikke er bopælspligt på Langeland, hvilket betyder, at døren ikke binder, men står på vid gab. Derfor er modellen med fritidshuset, der bliver til helårshuset, en god måde at lære øen at kende.

 

– Vi skal alle være ambassadører for Langeland, og tilflyttere skal fortælle den gode historie: Vi valgte Langeland, fordi… Naturen, roen, Bridgeklubben, golf, Biografen, Medicinhaverne, for at nævne nogle, og vi har også vand aktiviteterne i Shores, siger Morten Albertsen og tilføjer, at markedsføringen også gælder hjemmearbejde, som er “den generelle udvikling” indenfor mange områder, hvor det er muligt.

 

Morten Albertsen runder af med denne solstrålehistorie:

– Jeg har et eksempel med et par, der flyttede hertil, og så ender det med, at vi sælger tre huse til familie og venner. I fritidshuset får de øjnene op for Langeland som et dejligt sted, og de bliver positivt overrasket over, at øen har meget mere at byde på og skøn natur, end de troede på forhånd, siger han og peger på øens placering som en ledetråd.

– Langeland ligger på mange måder centralt placeret og brofast i forhold til familie og venner i resten af landet. Det er nemt at komme til og fra.

 

 

Fakta

På Langeland er der (uge 24):

359 boliger til salg,

heraf 273 fritids/sommerhuse.

Kilde: boligsiden.

 

 

På billedet ses Natur, kunst og kultur, som her ved Alfio Bonannos land art kunstværk med udsigt til Rudkøbings enestående “baghave”, Vejlen, er nogle af de ting, som Morten Albertsen, Johnny Didriksen og Benny Boesgaard, sælger Langeland på.

Foto: Erik Jørgensen

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment