Stigende materialepriser og ny lokalplan forsinker boligprojekt

Humlebo Gruppen har købt areal på nabogrund, og Svendborg Kommune skal udarbejde supplerende lokalplan, før byggeri af 38 rækkehuse på Eriksholmsvej kan gå i gang.
IMG_5788

AF ERIK JØRGENSEN, Redaktør THURINEREN

 

“Byggeriet igangsættes snarest muligt”, står der fremhævet med rød baggrund på skiltet, som Humlebo Gruppen nu på tredje år har stående på den tomme byggegrund på hjørnet af Eriksholmsvej og Brovejen. Der er tale om et bæredygtigt socialt boligbyggeri “for alle generationer” med 38 rækkehuse.

Boligprojektet blev introduceret i foråret 2021 midt i en coronatid med de restriktioner, det indebar. Nu er det en helt anden forklaring, fremgår det på baggrund af nogle spørgsmål, som Thurineren har stillet til Humlebo Gruppen:

Hvad er status for boligprojektet på Eriksholmsvej? På skiltet på grunden skriver I, at det går i gang “snarest”. På hjemmesiden skriver I, at projektet er sat i bero grundet prisstigninger. På Svendborg Kommunes hjemmeside, dagsorden Plan- og Lokalsamfundsudvalget, fremgår, at “en ny ejer” af matrikel nr. 3 ao Thurø By, Brovejen 1, ønsker at udvide det nuværende areal omfattet af lokalplan 640 for at opnå bedre disponering af området. “Ny ejer”, hvem er det, og hvordan i forhold til jer?

Ejer og adm. direktør Carsten Rasmussen, Humlebo Gruppen, kommer med følgende forklaring.

– Eriksholmsvej projektet ligger til lokalplan behandling hos Svendborg Kommune. Vi har tilkøbt et ekstra stykke jord, og det skal med i lokalplanen. Vi har fået at vide, at Svendborg Kommune forventer at være klar med den nye lokalplan i 4. kvartal 2024 eller 1. kvartal 2025. Herefter vurderer vi, hvornår vi går i gang, udtaler Carsten Rasmussen.

Carsten Rasmussen oplyser, at der er ikke en ny ejer på projektet.

– Kommunen skriver måske “en ny ejer”, fordi vi har tilkøbt et areal af vores nabo, Mads Kjær. Vi er selvfølgelig stadig ejer af grunden, og vi har fået tegnet et fint projekt, som vi ser frem til at skulle opføre, lover Carsten Rasmussen, der tidligere har tilkendegivet stor interesse for boligerne.

Det fremgår af kommunens sagsfremstilling, at “at ejer bekoster udgifterne til udarbejdelse af en ny lokalplan med tilhørende analyser. Øvrige udgifter i forbindelse med udarbejdelse af planerne varetages af Svendborg Kommune. Hensigten med tilkøb af arealet og en ny lokalplan er, at Humlebo Gruppen kan “opnå en bedre disponering af området”.

Først var det hensigten, at byggeriet skulle gå i gang med henblik på indflytning i sommeren 2022, siden lød budskabet på indflytning senest efteråret her i 2024. Nu forsinker ny lokalplan og materialepriser boligprojektet yderligere.

 

Projektet er sat i bero grundet prisstigninger

Hos Humlebo Gruppen opfører og udlejer vi boliger af høj kvalitet til en attraktiv lejepris for vores lejere. Det er vores DNA, og en holdning vi ikke afviger fra.

Den nuværende situation på entreprisemarkedet med høj aktivitet og kraftigt stigende materialepriser gør, at Eriksholmsvej projektet lige nu ikke vil kunne gennemføres uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det ønsker vi ikke, og har på den baggrund besluttet at sætte projektet på “stand by” indtil forholdene på entreprisemarkedet igen normaliseres.

Det betyder ikke at boligerne på Eriksholmsvej ikke opføres, for det gør de naturligvis. Vi afventer blot markedssituationen på entreprisemarkedet, så vi kan opføre boligerne i den kvalitet vi ønsker.

Eriksholmsvej projektet har fået en hel del opmærksomhed, ikke mindst fra Thurinerne, og mange er allerede skrevet på venteliste til en af de attraktive boliger. Der vil blive udsendt løbende orientering til dem, som er skrevet på ventelisten, når der sker nyt i byggeprojektet.

Kilde: Humlebo Gruppen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment