30 år med Aktivitetsgårdens 4H i Stenstrup

Foreningen 4H blev startet i Danmark for 100 år siden i 1924. Oprindeligt var organisationen startet i USA 24 år tidligere – nemlig i år 1900.
BRUGES

AF TORBEN FROST – DEN LILLE AVIS

 

I Danmark er 4H en landsdækkende organisation med cirka 60 klubber. Klubberne tilbyder aktiviteter med henblik på at skabe selvstændige, nysgerrige og ansvarlige børn og unge. 4H er for for børn, unge og voksne på landet og i byen, med interesse for natur, dyr, haver og madlavning. Mottoet er ”learning by doing,” og alle børn og unge er velkomne i 4H.

 

46 års historie i Stenstrup
Anne Marie Jørgensen og Inga Nielsen var blandt de første, der startede 4H op i Stenstrup for 46 år siden. Møderne foregik flere steder i og omkring Stenstrup. 16 år senere, på bl.a. et særligt LOK-møde (Landbrugets OplysningsKurser), der foregik på Stenstrup Kro, blev man enige om, at man ville forsøge at øge sammenholdet i byen, ved bl.a. at samle nogle aktiviteter på Aktivitetsgården på Hundstrupvej 7, der dengang var ejet af kirken.

 

30 år med Aktivitetsgårdens 4H
Dengang, altså for 30 år siden, var der rigtigt mange aktive – også voksne. Så man fik en god lejeaftale med kirken og gik i gang med Aktivitetsgårdens 4H. Man ville lave et tilbud til byens og egnens børn og unge, som ikke dyrkede sport. Et tilbud med praktiske aktiviteter og positivt samvær og nærvær.

 

Lige siden har Aktivitetsgårdens 4H tilbudt aktiviteter for især børn og unge. I dag er der 47 børn og unge, der går til dyrepasning, dyrkning af haver, legestue for børn, der passes hjemme, mødested for unge (ungdomsskole), madlavningshold m.m. samt særlige sommerferieaktiviteter.

 

I en periode havde Aktivitetsgårdens 4H en aftale med de lokale specialklasser på Stenstrup skole, der bl.a. betød, at eleverne passede deres egne havestykker på Aktivitetsgården.

 

Aktivitetsgården besøges i øvrigt også af børnehaver og andre, der har lyst til at kikke forbi, for at opleve dyrene på marken og fjerkræene ved legepladsen. Forleden kom Anne Marie Jørgensen tilfældigt forbi, og mødte en flok fra den lokale børnehave – de skulle se på dyrene (udendørs), og spurgte om de også måtte se kaninerne inde i stalden. De blev lukket ind til kaninerne også.

 

30 års jubilæumsarrangement med åbent hus
Den 17. marts 2024 kl. 10-14 er alle velkomne i Aktivitetsgården, hvor børn, unge og voksne kan opleve 4H’s mange aktiviteter og faciliteter, som også er bålhytte, sansesti, legeplads og meget andet. I anledning af jubilæet er der kage kaffe

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment