Ny by- og madoplevelse kommer til Svendborg

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Moveat (Move + eat) er en ny by- og madoplevelse, hvor madelskere i løbet af en eftermiddag tager på gastronomisk gåtur og besøger seks udvalgte spisesteder, der alle byder på en signatur-servering og viser deres værtskab og omgivelser frem. Gæsterne kan i Svendborg glæde sig til at besøge og smage:
Butikken Bag 105: Pintxos med brandade af bacalao og grillet padron. Hertil banderillas: spyd med syltede og grillede grønsager, oliven og marineret ost
Restaurant Vi To: Friteret salat med fermenteret chili og sesam
Kong Volmer: Et stykke miniature smørrebrød med Kongens hønsesalat toppet med bacon og råsyltede bøgehatte
Lolo Bakery & Bar: Lolos snirler med rabarber og hvid chokolade
Gelato Italia: En is med to valgfri kugler is fra dagens sortiment toppet med hjemmerørt guf efter eget ønske. Eller en hjemmelavet softice med vanilje, chokolade eller blandet toppet med drys
Vinsted: Servering offentliggøres i denne uge på moveat.co
Moveat havde premiere i Danmark i september sidste år med stor succes i København, Aarhus, Aalborg og Odense, og nu spreder oplevelsen sig til andre byer i landet med et vibrerende mad- og kulturliv, som f.eks. Svendborg. Til Moveat tager gode venner, kolleger, familien eller to på en date på en hyggelig gåtur og nyder signatur-serveringer på nøje udvalgte spisesteder.
Eneste faste holdepunkt er dagens første restaurant, som i Svendborg bliver Butikken Bag 105, og derefter nyder gæsterne resten af eftermiddagen de korte gåture fra spisested til spisested i præcis det selskab, tempo og den rækkefølge, de har lyst til. Med Moveat-appen i hånden bliver
de ledt på vej til næste ønskede destination via et dynamisk kort.
Hos Gelato Italia og Kong Volmer glæder man sig til premieren på Moveat i Svendborg;
– Vi synes det er spændende at Svendborg er kommet med på Moveat-kortet i Danmark, og vi er glade for at være en del af det stærke madhold, der er sammensat. Vi vil på den gastronomisk rundtur i Sydfyns hovedstad stå for turens søde dessert-indslag og servere vores hjemmelavede Gelato, sorbet eller Softice til turens gæster, siger Kenneth Jørgensen, ejer af Gelato Italia.
Simone Noor Baunegaard, Restaurantchef, Kong Volmer, ser også frem til arrangementet;
– Vi byder gæsterne velkommen til en smagsoplevelse af vores populære smørrebrødshapsere og inviterer samtidig indenfor i vores stemningsfyldte lokaler centralt beliggende i Svendborg midtby, fortæller Simone Noor Baunegaard.
Om Moveat
På en Moveat tager 200-300 gæster på en hyggelig gåtur og nyder signatur-serveringer på nøje udvalgte restauranter, vinbarer, markeder, specialbutikker og andre interessante maddestinationer. Moveat blev grundlagt i Sverige i 2019, og krydsede i september sidste år Øresund med stor succes og med fuldsatte Moveats i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg. I år spreder oplevelsen sig til hele Danmark fra Skagen mod nord, Ribe mod vest, Svendborg mod syd og Helsingør mod øst – og mange byer derimellem.
Se alle byer, restauranter og datoer på moveat.co
Følg Moveat på Instagram @moveat.danmark, Facebook og via nyhedsbrev.
Foto: Torbjörn Lagerwall