Alle har et ansvar for egen sundhed
ANNONCE

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Vi kender det alt for godt. Mænd er langt fra så gode som kvinder til at opsøge lægen, når der viser sig nogle symptomer. Og det samme gør sig desværre også gældende, når turen går til apoteket. Det fik således Mette Skytte Andersen, som er farmakonom og butikschef ved Rudkøbing Apotek, til at henvende sig til Rudkøbing Borgerforening om at holde et fælles arrangement den 4.marts på apoteket målrettet mænd om prostatakræft og forstørret prostata.
– Det skulle vise sig at blive en succes udover alt forventning, lyder det fra Mette Skytte Andersen som fortæller, at der kom 30 mænd til arrangementet med stor åbenhed og spørgelyst.
Kun for mænd
Arrangementet var i god tråd med at Rudkøbing Apotek ønsker at sprede budskabet, at apoteket kan meget mere end blot ekspedere ved skranken.
– Vi vil gerne med sådanne arrangementer skabe mere oplysning om sundhed og at alle har ansvar for egen sundhed. Der er årligt 4500 mænd i Danmark som får konstateret prostatakræft, så det er vigtigt at fortælle, hvilke symptomer man som mand skal være opmærksom ved mulig forstørret prostata, forklarer Mette Skytte Andersen som til arrangementet havde inviteret Kim Tapping fra Rudkøbing til at komme og fortælle om hele sit forløb med prostatakræft.
– Det blev en meget hjertelig og ærlig fortælling fra Kim om hele hans behandlingsforløb, forundersøgelser og operation. Og også om de mange tanker, han havde gjort sig, da han fik stillet diagnosen. Det handler jo også om værdighed og hvilke komplikationer der kan indtræffe ved et sådant sygdomsforløb, siger Mette Skytte Andersen og tilføjer, at Kim Tapping i dag er helbredt for kræften.
Til arrangementet blev der også vist forskellige produkter fra apoteket som kan gøre sygdomsforløbet mere tåleligt uden at man mister sin værdighed, og der blev informeret om tilskudsmuligheder til medicin generelt samt om apotekets faglige rådgivning og informationspligt. Og så fik alle en goodiebag med hjem til en værdi af 1400 kr. fra hylderne i apoteket.
– Det var vigtigt, at kvinderne ikke var med. Det gav god spørgelyst, input og summen ved bordene mændene imellem, siger Mette Skytte Andersen.
