Sognebørn forstår alvoren og redder menighedsråd - ny præst er glad

To dage efter, at Hans Henrik Merrild blev indsat som ny præst i Longelse, Fuglsbølle og Skrøbelev Pastorat, lykkedes det at få valgt et funktionsdygtigt menighedsråd 
hans henrik Merrild

AF ERIK JØRGENSEN

“Usikker fremtid for menighedsrådet i Longelse, Fuglsbølle og Skrøbelev”, lød overskriften i langelandtidende.dk efter menighedsrådsvalget i september, hvor samtlige medlemmer ikke genopstillede, og der kun blev valgt to nye. Så situationen var kritisk. 

Men ved suppleringsvalget i denne uge havde sognebørnene forstået alvoren, og der blev valgt tilstrækkeligt med nye medlemmer til menighedsrådet, så fremtiden ser anderledes lys ud, og sognets nye præst, Hans Henrik Merrild, der også er provst for Langeland og Ærø, er glad og positiv. 

“I alt 18 stemmeberettigede mødte op fra de tre sogne, så der blev valgt det manglende medlem fra Longelse plus yderligere to stedfortrædere. Fuglsbølle fik valgt sit manglende medlem og to stedfortrædere, mens Skrøbelev fik valgt to ud af tre manglende medlemmer. Så i min optik er det et funktionsdueligt menighedsråd, siger Hans Henrik Merrild, der blev indsat som præst ved gudstjenesten i Longelse Kirke søndag 6. oktober. 

Han oplevede en god stemning både ved sin indsættelse og den ekstraordinære valgforsamling i præstegården to dage senere, i tirsdags. 

“Så jo, jeg har haft to meget gode oplevelser som opstart på min tid som ny præst i de tre sogne, konstaterer Hans Henrik Merrild. Øverste foto er fra hans afskedsgudstjeneste i Rudkøbing Kirke.

Præstegerningen i Longelse, Fuglsbølle og Skrøbelev kirker bliver noget lettere for Hans Henrik Merrild, når han har et menighedsråd ved sin side. Uden et menighedsråd ville fremtiden have set kritisk ud for de tre kirker.

Det glæder også den afgående formand for menighedsrådet, Karl Kristian Rasmussen, at han med god samvittighed kan overlade tøjlerne til de nyvalgte, når det nye menighedsråd træder i arbejdstøjet 1. søndag i advent. 

“Jamen, det er helt fremragende. De har forstået alvoren, siger Karl Kristian Rasmussen, der havde gjort sit benarbejde og nu takker af efter 15 år som formand. 

Ikke kun Longelse, Fuglsbølle og Skrøbelev Pastorat havde fundet stemmeurnerne frem igen ved tirsdagens suppleringsvalg. Det samme var også tilfældet i Simmerbølle Sogn, hvor der skulle vælges yderligere to medlemmer til menighedsrådet og tilsvarende stedfortrædere. Det lykkedes at få fuld plade. 

Også i Bøstrup Sogn lykkedes det at få valgt de to medlemmer, der manglede i at få et fuldtalligt menighedsråd i Tullebølle-Tranekær og Bøstrup Sogne. 

Humble, Lindelse Menighedsråd er også i balance, da der blev sat navn på det manglende medlem i Humble Sogn. 

Derimod kniber det fortsat med at få valgt tilstrækkeligt med nye medlemmer både i Magleby, Tryggelev, Fodslette Menighedsråd og i Bagenkop Menighedsråd. 

“Der er valgt et medlem i Fodslette, mens der ikke er blevet valgt flere hverken i Magleby eller Bagenkop. Men jeg tænker, som tidligere sagt, at de med en forestående sammenlægning af menighedsrådene i Bagenkop og Magleby, Tryggelev, Fodslette alligevel har nok medlemmer til at få lov til at fungere, eventuelt med et ekstra suppleringsvalg til foråret, forklarer Hans Henrik Merrild. 

De nye menighedsråd på Langeland og Strynø, med de supplerings valgte medlemmer fremhævet: 

Strynø Menighedsråd: 

Lone Anesen, Esther Lønstrup, Emilie Christine Deichmann, Christina Prytz Fransen og Niels Erik Hansen.  

Stedfortrædere: Lise Søberg, Bodil Runge, Arne Ramhøj og Vibeke Sybrandt. 

Rudkøbing Menighedsråd: 

Janne Riis Peitersen, Benny Jørgensen, Karin Egmose, Stig Akselgaard, Kurt Karlsson, Jens Borges, Patricia Van Duuren Svendsen og Elisabeth Ørstrup 

Stedfortrædere: Ida Ringtved, Hannah Kit Nielsen Mason, Michael Gabriel R. Svendsen, Birthe Kjeldsen og Torben Svejstrup. 

Simmerbølle Menighedsråd: 

Annette Skejnæs, Jette Krøyer, Annika Viulm, Marianne Pyndt og Ulla Vædele. 

Stedfortrædere: Jan Vædele og Benny Nørager Hansen. 

Longelse, Fuglsbølle, Skrøbelev Menighedsråd: 

Hanne Dorthe Andersen, Susana Nicole Kimberly Christensen, Peter Hansen, Kristin Johansen, Helene Bonde Rasmussen og Mette Devand-Rasmussen. 

Stedfortrædere: Vibeke Bak Møller, Erik Rasmussen, Arnt Andersen, Elsebeth Svendsen og Bo Stern. 

Hou, Stoense, Snøde Menighedsråd: 

Birte Bæk, Hanne Tved, Hanne Lindhard Pedersen, Preben Filtenborg Foldager, Lene Nogel, Birgithe Bennetzen, Carsten Bech Nielsen, Peter Walther Hamann og Anders Pontoppidan Møller blev valgt 

Stedfortrædere: Svend Sneskov, Marianne Johansen og Anja Jensen. 

Humble, Lindelse Menighedsråd: 

Lisa Pihl Jensen, Henny Munch Larsen, Verner Hansen, Charlotte Ysekær Olsen Lyder, Michael Drost, Willy Edvardsen, Jannie Nielsen, Helle Andersen og Mette Østergaard. 

Tullebølle, Tranekær, Bøstrup Menighedsråd: 

Anni Clausen, Jørn Juul Steen, Lone Nordal, Henrik Nielsen, Kim Hansen, Karen Kusk, Gert Rosing, Niels Vous og Christina Regitze Kaas Knuth, Ann-Cathrine Elnegaard Hansen og Henny Mortensen. 

Stedfortræder: Jens Ole Hansen. 

Magleby, Tryggelev, Fodslette Menighedsråd: 

Helge Dinesen, Kaj Christoffersen, Doris Christoffersen, Mette Knudsen og Christian Axel Ahlefeldt-Laurvig. 

Stedfortræder: Jane Hartmeyer-Dinesen. 

Bagenkop Menighedsråd: 

Søren Egmose, Tove Egmose og Lillian Jespersen. 

 

Foto: Rudkøbing, Simmerbølle Pastorat og Erik Jørgensen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment