Usikker fremtid for menighedsrådet i Longelse, Fuglsbølle og Skrøbelev

Kun tre langelandske menighedsråd blev fuldtallige ved valgforsamlingerne, to menighedsråd er kritiske, mens fire menighedsråd mangler få medlemmer
kirker-version2

AF ERIK JØRGENSEN

Samtlige medlemmer i Longelse, Fuglsbølle, Skrøbelev Menighedsråd havde på forhånd meldt ud, at de ikke genopstillede ved valgforsamlingen tirsdag 17. september. 

Der blev kun valgt to nye medlemmer, og fremtiden for menighedsrådet ser kritisk ud, konstaterer provst Hans Henrik Merrild i dag, tirsdag 24. september, der er sidste frist for at offentliggøre valgresultatet.

– Værst ser det ud i Longelse, Fuglsbølle, Skøbelev, hvor der kun er valgt to ud af tre i Longelse og ingen fra hverken Fuglsbølle eller Skrøbelev. Her er det meget vigtigt, at der kommer kandidater på banen op til den ekstraordinære valgforsamling tirsdag 8. oktober, ellers har jeg svært ved at forestille mig, hvad der kan ske. Men sognenes selvstændighed og eksistens er truet, advarer Hans Henrik Merrild, der i øvrigt indsættes som ny præst i sognet ved gudstjenesten i Longelse Kirke søndag 6. oktober!

Han håber derfor, at nye melder sig klar til at tage over i menighedsrådet, “så medarbejderne har en arbejdsgiver, og kirkerne, som nu har stået der i 800 år, også fortsat har nogen til at se efter dem og passe på dem”.

Også på Sydlangeland, i Magleby, Tryggelev, Fodslette Menighedsråd, kniber det med generationsskiftet, så også her er situationen mere eller mindre kritisk.

– Der er valgt tre fra Tryggelev, så deres pladser er besat, men der er kun en fra Magleby, hvor de har to pladser, og ingen fra Fodslette, hvor de har en plads. Hvis ikke der kommer et medlem fra Fodslette, risikerer de, at sognet i realiteten bliver nedlagt, forklarer Hans Henrik Merrild denne udfordring.

Knap så alvorligt ser det ud i Humble, Lindelse Menighedsråd og Tullebølle, Tranekær, Bøstrup Menighedsråd, der hver især mangler et enkelt medlem, mens Bagenkop Menighedsråd mangler at få valgt to medlemmer, men ifølge provsten har de en sag kørende om sammenlægning med Magleby, Tryggelev, Fodslette Menighedsråd, og “så falder det sikkert også på plads”.

I Simmerbølle Menighedsråd blev der valgt tre ud af fem medlemmer, og de mener at have kandidater klar til suppleringsvalget tirsdag 8. oktober.

Tre menighedsråd, Rudkøbing, Strynø og Hou, Stoense, Snøde, er fuldtallige.

– De har også alle stedfortrædere, så her er valgt gået rigtig godt, siger Hans Henrik Merrild.

 

Formandsskabet i Rudkøbing Menighedsråd, Janne Riis Peitersen og Karin Egmose, glæder sig over, at menighedsrådet er fuldtalligt.

Navnlig navne i de nye menighedsråd på Langeland og Strynø

Strynø Menighedsråd:

Lone Anesen, Esther Lønstrup, Emilie Christine Deichmann, Christina Prytz Fransen og Niels Erik Hansen blev valgt.

Stedfortrædere: Lise Søberg, Bodil Runge, Arne Ramhøj og Vibeke Sybrandt.

Der kan udløses afstemningsvalg ved at indgive en kandidatliste senest tirsdag den 15. oktober 2024. Listen skal indleveres til Elisabeth Gregersen, Dommervænget 3, 5943 Strynø. Der skal vælges fem medlemmer og fem stillere til at underskrive listen.

Rudkøbing Menighedsråd:

Janne Riis Peitersen, Benny Jørgensen, Karin Egmose, Stig Akselgaard, Kurt Karlsson, Jens Borges, Patricia Van Duuren Svendsen og Elisabeth Ørstrup blev valgt.

Stedfortrædere: Ida Ringtved, Hannah Kit Nielsen Mason, Michael Gabriel R. Svendsen, Birthe Kjeldsen og Torben Svejstrup.

Der kan udløses afstemningsvalg ved at indgive en kandidatliste senest tirsdag den 15. oktober 2024. Listen skal indleveres til Karin Egmose, Pilegaardsvej 2, 5900 Rudkøbing. Der skal vælges otte medlemmer og otte stillere til at underskrive listen.

Simmerbølle Menighedsråd:

Annette Skejnæs, Jette Krøyer og Annika Viulm blev valgt.

Der er ekstraordinær valgforsamling tirsdag den 8. oktober 2024 kl. 17.15 i Annekset ved Simmerbølle Kirke. Der skal vælges to medlemmer og stedfortrædere.

Longelse-Fuglsbølle-Skrøbelev Menighedsråd:

Hanne Dorthe Andersen og Susana Nicole Kimberly Christensen blev valgt for Longelse Sogn.

Stedfortræder: Vibeke Bak Møller valgt.

Der er ekstraordinær valgforsamling tirsdag den 8. oktober 2024 kl. 19.00 i Longelse Præstegård.

Der skal vælges et medlem for Longelse Sogn, et medlem for Fuglsbølle Sogn, tre medlemmer for Skrøbelev Sogn og stedfortrædere.

Hou-Stoense-Snøde Menighedsråd:

Birte Bæk, Hanne Tved, Hanne Lindhard Pedersen, Preben Filtenborg Foldager, Lene Nogel, Birgithe Bennetzen, Carsten Bech Nielsen, Peter Walther Hamann og Anders Pontoppidan Møller blev valgt

Stedfortrædere: Svend Sneskov, Marianne Johansen og Anja Jensen.

Der kan udløses afstemningsvalg ved at indgive en kandidatliste senest tirsdag den 15. oktober 2024. Listen skal indleveres til Birte Bæk, Tom Knudsensvej 22, 5953 Tranekær. Der skal vælges ni medlemmer og ni stillere til at underskrive listen.

Humble-Lindelse Menighedsråd:

Lisa Pihl Jensen, Henny Munch Larsen, Verner Hansen, Charlotte Ysekær Olsen Lyder, Michael Drost, Willy Edvardsen, Jannie Nielsen og Helle Andersen blev valgt.

Der er ekstraordinær valgforsamling tirsdag den 8. oktober 2024 kl. 16.00 i Humble Præstegård. Der skal vælges et medlem for Humble Sogn og stedfortrædere.

Tullebølle-Tranekær-Bøstrup Menighedsråd:

Anni Clausen, Jørn Juul Steen, Lone Nordal, Henrik Nielsen, Kim Hansen, Karen Kusk, Gert Rosing, Niels Vous og Christina Regitze Kaas Knuth blev valgt.

Stedfortræder: Jens Ole Hansen.

Der er ekstraordinær valgforsamling tirsdag den 8. oktober 2024 kl. 19.00 i Bøstrup Sognehus. Der skal vælges to medlemmer for Bøstrup Sogn og stedfortrædere.

Magleby-Tryggelev-Fodslette Menighedsråd:

Helge Dinesen, Kaj Christoffersen, Doris Christoffersen og Mette Knudsen blev valgt.

Stedfortræder: Jane Hartmeyer-Dinesen.

Der er ekstraordinær valgforsamling tirsdag den 8. oktober 2024 kl. 19.00 i Magleby Præstegård. Der skal vælges et medlem for Magleby Sogn, et medlem for Fodslette Sogn og stedfortrædere.

Bagenkop Menighedsråd:

Søren Egmose, Tove Egmose og Lillian Jespersen blev valgt

Der er ekstraordinær valgforsamling tirsdag den 8. oktober 2024 kl. 19.00 i Magleby Præstegård. Der skal vælges to medlemmer og stedfortrædere.

Foto: Erik Jørgensen

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment