Familien Kjeldsens frivillige frikadellefest på havnen i Lohals

Frikadellefesten er et tilløbsstykke, og Kamilla Kjeldsen fra Tranekær-Tullebølle Idrætsforening har travlt med at lange den danske køkken delikatesse over disken
IMG_6527

AF ERIK JØRGENSEN

 

For familien Kjeldsen er det frivillige foreningsarbejde en målrettet livsstil, og en af deres livretter er Frikadellefesten i Lohals, hvor de både servicerer og serverer dagens ret.

– Jeg går vel fem-seks gange i timen med nye forsyninger til serveringsteltet på havnen fra vores fjernlager længere oppe i byen, siger Jens Kjeldsen på vej retur fra endnu en runde med vognen, hvor han samler appetit til en delle i ny og næ.

 

 

Laila og Jens Kjeldsen følges en gang imellem ad med nye forsyninger ned til havnen.

 

Sammen med fru Laila og datteren Kamilla har han en mangeårig historik i Tranekær-Tullebølle Idrætsforening, hvor de gør en forskel og er med til at få tingene til at fungere.

– Vi er med ved Frikadellefesten, fordi de spurgte, om vi havde lyst. Svaret var ja, og vi har en bod sammen med støtteforeningen, hvor vi stiller med ni frivillige, og vi deler overskuddet, fortæller Laila Kjeldsen, der bruger det meste af tiden i fjernlageret, hvor de 6000 stegte frikadeller, salat og 550 kilo hjemmelavet kartoffelsalat opbevares i fryser og kølecontainer.

Meisner-klanen samlet til onkel-, fætter og kusinefest omkring det veldækkede bord med frikadeller og kold kartoffelsalat på menuen, fra venstre Pernille, Claus, Bente, William og onkel Ivar.

 

– Der er stegt frikadeller af 500 kilo fars, 100 kilo mere end sidste år, da det kneb lidt til sidst, fortæller Laila Kjeldsen sådan nogle timer hen på eftermiddagen, hvor der fortsat er masser af deller tilbage.

– Men bare vent, i aften er der udsolgt…

Datteren Kamilla står i forreste linje i serveringsteltet, og hun er garant for, at mor får ret, sådan som hun langer den ene portion over disken efter den anden til de mange forventningsfulde gæster, der står i lange køer for at få del i en af det danske køkkens fornemmeste delikatesser.

 

Publikum står i lange køer foran serveringsteltene, hvor personalet har travlt.

 

Godt nok har de hjemme i TTIF, men far, mor og datter stiller gerne deres arbejdskraft til rådighed rundt om på øen, igen: hvis de bliver spurgt. Som nu i sidste uge ved Liv og Glade Dageløkke.

– Jo, vi er aktive forenings mennesker, og vi synes, det er hyggeligt sådan at komme rundt på øen. Vi støtter op af hensyn til vores forening – ellers ville kontingentet blive alt for dyrt, siger Laila Kjeldsen og tilføjer, at de var med til at skaffe 150 frivillige til de glade festivaldage i Dageløkke.

– Det gjorde vi på den måde, at vi i november sidste år skrev ud til foreninger på Langeland og inviterede til fællesmøde lige efter nytår, hvor de kunne få noget information og melde sig til.

Som Laila Kjeldsen tilføjer, så er lokalkendskab en vigtig forudsætning for, at det frivillige Langeland kan fungere og få enderne til at hænge sammen. Altså det små i det store, der binder hele Langeland sammen.

Parret Ann og Lune Larsen er kommet sejlende til fra Thurø for at aflevere deres bud på en vinderdelle i det uofficielle Frikadelle-VM, som er en vigtig del af løjerne i Lohals. Smagsdommerne er Ulrik Kølle Hansen, Visti Felle og Benny Højgaard. Velbekomme…

 

Foto: Erik Jørgensen

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment