Sct. Hans Aften i Teglparken i Stenstrup med stort bål, landskendt taler og 3-400 borgere

Stenstrup Nærdemokratigruppe havde igen indbudt borgerne til årets Sct. Hans Aften
1

AF TORBEN FROST – Den Lille Avis – SYDFYN

 

Temaet var i år ’picnic’, hvor de lokale borgere opfordret til at medtage picnickurve med mad. I den forbindelse var der lavet aftaler med både bageren i Stenstrup og købmanden i Kirkeby, der kunne levere henholdsvis sandwich og tapas-anretning til de der ikke selv lavede maden hjemmefra. Stenstrup Brugsforening sørgede for at der kunne købes øl, vand, vin m.m. fra deres bod i Teglparken.

 

Båltale ved Bjørn Brandenborg
Det lokale socialdemokratiske folketingsmedlem stod for årets båltale. Han blev i øvrigt præsenteret af et af vores lokale kommunalbestyrelsesrepræsentanter, nemlig René Haahr fra Venstre, der også bød velkommen til alle på vejene af Nærdemokratigruppen.

 

Bjørn Brandenborg indledte med et oprids af 500-års danmarkshistorie om fejring af sommersolhvervet, som først senere fik navnet Sct. Hans, vidst nok efter Johannes Døberen. Bålet var dengang med til at holde de vilde dyr på afstand!

 

 

Menneskers sammenhold var talens hovedtema: Inspireret af deltagelsen i en EM-fodbold-landsholdskamp i Tyskland, fortalte Bjørn Brandenborg om Danskernes sammenhold om vores fælles ynglinge, vores fælles værdier, når vi møder hinanden i udlandet.

– Ja, sammenhold betyder vel, at man hjælper hinanden, at man er noget for hinanden og støtter hinanden i medgang og i modgang, sagde Bjørn Brandenborg, og henviste til menneskers sammenhold i familier, på arbejdspladsen eller i de foreninger vi er medlem af.

 

En af Bjørn Brandenborgs pointer i forhold til at danskernes sammenhold er stærkt er: ”Vi er et lille og meget homogent land uden for store forskelle. Men nok også fordi, vi er et land, der på trods af uenighed, har levet i fred og fordragelighed med hinanden i hundredvis af år. Fordi vi har vist, hvad et samfund kan opnå ved et stærkt sammenhold,” lød det i Brandenborgs båltale.

 

Bål, musik og insekthotel
Brdr. Rasmussen havde nogle dage tidligere bragt brænde til bålet. Så meget, at ’stenstrupperne’ fik et stort og flot bål, der blev tændt af de lokale KFUM-spejdere kort efter båltalen.

 

4H havde sørget for et flot insekthotel, som alle børn og voksne blev opfordret til at besøge – også efter Sct. Hans aften og den lokale DJ Morten LP sørgede for musik og lyd.

 

Foto: Torben Frost

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment