Svendborg kåret for Årets Demensvenlige Boliginitiativ: Bryghuset Svendborg

300 deltagere fra alle landets kommuner samlet til topmøde om et mere demensvenligt Danmark
DSC05597

Demens Topmødet er Demensalliancens årlige begivenhed, hvor deltager fra hele landets kommuner samles om faglighed i praksis. Her deler landets kommuner deres bedste initiativer, som skaber hverdagsforbedringer for borgeren, pårørende og personalet samt i transporten, byen og boligen. Samtidig debatteres der fagligt og politisk om fremtiden for et demensvenligt Danmark og spørgsmålet: hvad der skal til for at sikre 98 demensvenlige kommuner.

 

Mere end 300 deltagere har netop været samlet til et udbytterigt arrangement, hvor både fagpersoner, ledere, forskere, politikere, frivillige, ordførere og andre beslutningstagere fra hele landet blev samlet om et demensvenligt Danmark. Seks forskellige kommuner vandt seks forskellige priser under emnerne, transporten, byen, borgeren, boligen, pårørende og personalet. Svendborg blev kåret for Årets Demensvenlige Boliginitiativ: Bryghuset Svendborg By med ingredienserne:

 

  • 125 lejemål
  • 43 frivillige
  • Faglighed, livskvalitet og livsglæde i fokus

 

Hvorfor er det vigtigt?
Antallet af mennesker med demens er stigende globalt. I Danmark forventes antallet at stige fra omkring 1.100 til 1.800 personer inden 2040. Som en reaktion på denne udvikling har kommunen udvidet sine tilbud og forbedret omsorgen for demensramte borgere. I 2016 åbnede de Danmarks første Demensby inspireret af De Hogewey i Holland.

 

Hvordan gør vi?
Der er 125 lejemål fordelt på 43 ældreboliger, 66 plejeboliger, 4 gæsteboliger, 3 ferieboliger (Pensionatet) samt ni boliger til yngre borgere med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse. Der er et stort Aktivitetscenter for alle beboere samt udefrakommende borger med demens, som skaber et levende og aktivt sted. Der er et meget indhegnet stort udeområde, med en fantastisk skøn have. 43 frivillige bidrager dagligt til beboernes livskvalitet. Ældrechefen er ansvarlig for initiativet, mens ledelsen i Demensbyen står for den faglige udvikling. Samarbejdet med frivillige og støtteforeningen er afgørende for stedets fortsatte udvikling og Svendborgs Demensby er et globalt forbillede.

 

 

Læs mere om Demens Topmødet 2024

Læs mere om Demens Alliancen og konceptet herunder Svendborg Kommunes initiativ

 

 

Pressefoto

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment