Veterantraktorer i Stenstrup

Peder Albjerg åbnede sin fine traktorsamling for offentligheden den 11. maj på sin ejendom på Assensvej 286 i Stenstrup. Det blev et tilløbsstykke med både lokale og besøgende fra store dele af Fyn-Jylland.
2

AF TORBEN FROST – Den Lille Avis SYDFYN

 

Som medlem af den fynske veterantraktor-klub, havde Peder Albjerg inviteret via bl.a. opslag i Krumtappen, der er klubbens medlemsblad. Det betød, at der foruden Peder Albjergs 25, kom yderligere 15 veterantraktorer. Nogle ”kørte selv” fra nærområdet, men enkelte andre var transporteret til Stenstrup længere væk fra, herunder en fra Sjælland.

 

Også biler og knallerter
De besøgende kunne også skue 10-15 veteranbiler, herunder 3 fra den tidligere Stenstrup-mekaniker, Benny Hansen, Rødme, der havde udstillet sin Opel Angelia, en Mercedes 190 samt en fin Austin Healey. Der var også Volvoer, samt en meget fin BMW 2002 Turbo. Indendørs kunne man bl.a. se fine eksemplarer af Puch Maxi og Yamaha FS1 fra 1980’erne.

 

Miniature-Ferguson og fjernstyrede traktorer
Brødrene Kaj og Åge Jessen fra Broager i Sønderjylland havde arrangeret en mindre ”mark” indendørs, hvor du kørte med deres små fjernstyrede traktorer med redskaber som vendeplov, harve og tromle. Alt sammen funktionelle via fjernstyring, hvor man f.eks. kunne vente ploven, løfte osv. Det var en fryd for både børn og voksne.

 

 

Det største tilløbsstykke var nok en grå Ferguson-traktor i størrelsesforhold 1-2, som stod fuldt køredygtigt med gammeldags møg-spreder i udstillingslokalet. Indehaver Palle Fløs fra Give demonstrerede gladelig for alle tilskuerne, og kunne fortælle, at det hele var som nyt og lavet af ham selv. Dog var motoren importeret fra Kina, men fuld duelig og med den rigtige lyd osv.

 

Høj sol og godt humør
Der var en utrolig hyggelig stemning hos Peder Albjerg denne dag. Det var som om, at alle tilstedeværende var interesserede på et højere plan – både i at fortælle og at vide om det hele. Mange lokale havde også fundet vej til Peder Albjergs udstilling. Der var flere hundrede mennesker forbi i løbet af dagen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment